Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Zelfservice voor uw werknemers?

Iedere manager/ directeur of het bestuur van een bedrijf en/ of onderneming kent het wel, namelijk salarisadministratie. Salarisadministratie is meer dan alleen de verwerking van de (gewerkte) uren van het personeel (per werknemer) en het salaris overmaken waar zij per persoon recht op hebben. Een onderdeel dat hier namelijk ook nauw mee verbonden is, is de salarisstrook.

Maar wat kunt u als bestuur of als werkgever eraan doen om uw salarisadministratie zo soepel mogelijk te laten verlopen? Een mogelijkheid die vandaag de dag veel gebruikt wordt is het uitbesteden van de salarisadministratie.  Veel bedrijven besteden de salarisadministratie uit, omdat zij hier zelf geen tijd voor hebben of niet over de juiste kennis beschikken.Er is echter nog een andere optie. Deze mogelijkheid is wat minder bekend, maar zorgt er zeker voor dat zowel de verwerking van de salarisadministratie als het versturen van de salarisstroken een stuk gemakkelijker wordt.

De mogelijkheid waar het hier over gaat is de Employee self service. Dit is een systeem dat er niet alleen voor zorgt dat de salaris- en personeelsgegevens gedigitaliseerd worden, maar ook dat deze efficiënter kunnen worden ingedeeld en ingezien. Dit is niet alleen mogelijk voor het bestuur of de werkgever, maar ook voor de werknemer zelf. Door het gebruik van dit systeem kunnen de werknemers namelijk zelf hun salaris- en personeelsgegevens bekijken. Dit biedt al een goede uitkomst voor al het gedoe met betrekking tot de salarisstroken. De werknemers kunnen hun salarisstroken namelijk altijd online bekijken en zullen hierdoor nooit meer een salarisstrook kwijt kunnen raken. Ook is het mogelijk om via dit systeem verlofaanvragen efficiënter te regelen en overzichtelijk te ordenen. Het saldo (aan vrije dagen) wordt bij een verlofaanvraag dan ook automatisch bijgewerkt en bijgehouden. Nog een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het personeel zelf inzicht heeft in hun personeelsgegevens, waardoor deze gegevens altijd up-to-date zullen blijven.

Voor meer informatie of het aanschaffen van een Employee self service, bezoek dan even de volgende website: www.cbbs.nl 

http://www.cbbs.nl