Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Dak lekkage voorkomen en repareren

Er gaat een moment komen dat je dak aan vervanging toe gaat zijn. Het is belangrijk dat je hier tijdig bij bent om lekkage en verdere schade te voorkomen. Lekkage kan leiden tot schimmel en rotting. Dit wil je uiteraard koste wat kost voorkomen. Laat je dak dan ook tijdig inspecteren en geef je dak om de zoveel jaar een welverdiende onderhoudsbeurt. Onderhoud kan variëren van dak reparatie bij lekkage tot het onderhouden van nokvorsten.

Nokvorsten
Nokvorsten zijn dakpannen die je aantreft op de nok van het pannendak. Nokpannen worden vastgezet met een flexibel dak mortel of het door middel van het modern kliksysteem. Dit materiaal beweegt mee met je pannendak in tegenstelling tot cement. Het gevolg hiervan is dat de pannen sneller los komen te liggen, omdat het cement uiteindelijk kan gaan scheuren. Dit zie je vaak bij oudere woningen. Bij het onderhoud van je dak is het dan ook belangrijk dat er goed en uitgebreid gekeken wordt naar de staat van je nokvorst. Mocht die in slechte staat zijn, dan is je dak toe aan een dakreparatie. De nokpannen moeten weer vastgelegd worden en de scheurtjes in het cement moeten gedicht worden.

Dak reparatie bij lekkage
Als je vocht aantreft in je woning, dan heb je waarschijnlijk te maken met een daklekkage. Lekkages zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De oorzaak van de lekkage is dan ook lastig zelf te bepalen. Zowel op een schuin dak als op een plat dak kunnen lekkages op verschillende plekken optreden. Als je last hebt van een lekkage, huur dan professionals in. Die kunnen de lekkage simpel spotten door hun jarenlange ervaring en repareren het meteen voor je. Dit scheelt veel tijd en eventuele verdere schade die de lekkage veroorzaakt. Wacht niet tot het te laat is en laat je dak geregeld controleren, reinigen en onderhouden.

http://economy.nl