Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Voordelen van internet radio

Internetradio is een steeds populairder medium. Het heeft een heel aantal voordelen over de gewone, fysieke radio.

Zo is een voordeel aan radio op internet bijvoorbeeld dat je het veel makkelijker mee kan nemen. Je bent niet gebonden aan de radio die je thuis hebt staan die aan je geluidsinstallatie is verbonden, maar kan gewoon makkelijk op je telefoon luisteren naar alle zenders waar je anders ook naar zou luisteren. Je kan je telefoon ook makkelijk aansluiten op welke installatie voor geluid maar ook. Of dit nou een paar goedkope HEMA oortjes zijn, of een paar dure airpods, of dat het gaat om klein bluetoothspeakertje van de Action, of om een set professionele speakers bij een feestje, je telefoon en daarmee dus ook je internet radio kan je er op aansluiten.

Zeker nu de meeste mensen wel een 4G (en heel soms al 5G) bundel hebben is internet radio makkelijk te gebruiken onderweg. Hoewel in de auto vaak een radio ingebouwd zit is dit een ideale tool voor tijdens een lange trein- of busreis. Hoewel er kleine radio’s voor onderweg op de markt zijn, is het simpelweg niet praktisch om steeds zo’n ding mee te dragen. Zeker als je een avondje uit gaat in de stad, is het niet prettig om extra spullen te hebben om op te letten. Je telefoon is al moeilijk genoeg om bij je te houden dus laat staan een radio die je maar heel af en toe met je meedraagt, die vergeet je gewoon. Maar met je telefoon heb je alles in één. Het is iets dat je standaard op zak hebt die je dus niet snel kwijt zal raken.

Hoewel radio luisteren misschien enigszins het muziek luisteren van het verleden is, met diensten als Spotify en Youtube, is internetradio toch wel het radio luisteren van het nu en de toekomst.

http://www.radioguide.fm/