Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Wat zijn redenen dat ik zou gaan schoonmaken en waarom is een schone werkplek belangrijk?

Het kan soms lang duren voordat je eindelijk begint met schoonmaken. Je hebt er geen zin in of hebt er de tijd niet voor. Het kan ook zo zijn dat je de juiste middelen niet in huis of op kantoor hebt. Het is in ieder geval erg fijn om een plek te hebben die schoon is. Een schone plek zou de norm moeten zijn, het maakt niet uit of dit thuis of op kantoor is. In dit artikel worden er redenen benoemd die jou kunnen motiveren om schoon te gaan maken. Daarnaast wordt ook het belang van een schone plek aangegeven.

 

Afname stress en positief effect op lichaam

Het is zo dat schoonmaken voor minder stress zorgt. Bezig zijn met iets anders dan werk of school kan goed voor je zijn. Tijdens schoonmaak ga je de strijd aan met werkzaamheden in plaats van het ontwijken ervan. Schoonmaken moet hoe dan ook worden gedaan. Het is kalmerend en belangrijk. Het blijkt ook nog eens een positief effect op het lichaam te hebben. Dat komt omdat je tijdens het schoonmaken calorieën verbrand en endorfine aanmaakt. Schoonmaken is eigenlijk een positieve training, waar je ook nog eens blij van wordt. Wanneer je schoon gaat maken met ecologische schoonmaakmiddelen zal het milieu daar blij van worden.

 

Veiligheid

Waarom is een schone werkplek zo belangrijk? De eerste reden is veiligheid. Op de werkvloer kan je letsel oplopen. Dit kan wanneer je struikelt, valt of uitglijd over viezigheid en spullen. Je kan wel zeggen dat het opruimen, schoonmaken en drogen van de vloer erg belangrijk is. Een industrieel reiniger kan je hierbij helpen.

 

Hygiëne

De tweede reden is hygiëne. Dit is eigenlijk de meest voor de hand liggende reden. Ten eerste is hygiëne van het bedrijf belangrijk omdat het een indruk naar klanten en werknemers geeft. Je kan laten zien dat de gezondheid van de medemens belangrijk is voor jou als werkgever. Een goede stap om mee te beginnen is om ervoor te zorgen dat er genoeg zeep aanwezig is en er geen rottend eten in de koeling ligt. Regelmatig een schoonmaker een grote schoonmaak laten doen is ook erg slim om te doen.

http://fayon.nl