Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Hoe kan ik duurzamer leven?

Duurzaam leven wordt meer en meer belangrijk in de wereld. De vervuiling moet de aankomende tientallen jaren flink minder worden anders gaat het niet goed met ons ecosysteem. De overheid probeert al door allerlei regels een duurzame economie te stimuleren. Hierbij kan je denken aan het verhogen van de belasting op vervuilende auto’s, niet toestaan van oude voertuigen in de stad en nog veel meer. Maar op welke manier verbeter jij de groene economie. In deze blog een aantal manieren over hoe jij duurzamer en groener kan leven.

Verminder je auto gebruik
Als je een benzine of diesel auto hebt dan stoot je co2 uit tijdens het autorijden. Dit is erg slecht voor het milieu. Je kan je steentje bijdragen aan een meer leefbare wereld door het gebruik van je auto zo klein mogelijk te houden. Tuurlijk moet je lekker met de auto gaan als je een heel stuk moet rijden, maar probeer kleine afstanden zoveel mogelijk lopend of met de fiets te doen. Lopend en met de fiets stoot je namelijk geen afvalstoffen uit.

Minder met het vliegtuig op vakantie
Eén van de meest vervuilende vervoersmiddelen die er zijn, zijn vliegtuigen. Probeer de uitstoot van vliegtuigen te verminderen door alternatieve vormen van vervoer te zoeken voor een vakantie. Ga bijvoorbeeld een keertje met de trein of met de auto dat is ook vervuilend, maar minder vervuilend als het vliegtuig.

Zonne-energie
Voor het verduurzamen en het zuiniger maken van je huis zijn zonnepanelen kopen een hele goede optie. polykristallijne zonnepanelen wekken energie voor je op hier hebben ze alleen maar de zon voor nodig. Verder stoot je met zonne-energie ook geen schadelijke stoffen uit. Ga van het gas af en probeer zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van zonne-energie om zo de wereld weer een stukje schoner te maken.

https://www.wves.nl/