Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

Een brandschade expert inschakelen voor de brand in uw huis of winkel

Een brandschade expert, wat is dat eigenlijk? Zoals het woord dit al aangeeft is het iemand die een expert is in brandschade. Dit kan de expert van de verzekeraar zijn, maar het kan ook een onafhankelijke expert zijn van een expertisebureau. U wordt door ons aangeraden om beide in te schakelen bij brandschade, maar uw verzekeraar stuurt slechts 1 expert en dat is helaas niet de onafhankelijke brandschade expert, deze zult u namelijk zelf moeten inschakelen.

Uw recht op een onafhankelijke brandschade expert

En dat is jammer, want veel mensen weten niets af van het recht op zo’n eigen brandschade expert. Een recht omdat het wettelijk staat vastgesteld dat u een expert, ook wel de contra-expert genoemd, mag inschakelen. Dit mag op kosten van uw verzekeraar. U hoeft er dus zelf niets voor te betalen.

De vergoeding bij brandschade die klopt

Het laaste wat u wilt is voor verassingen komen te staan wanneer de vergoeding voor de brandschade al is overgemaakt. De zaak is wat dat betreft voor uw verzekeraar afgerond en wordt niet meer in behandeling genomen. Vervolgens komt u er achter dat bijvoorbeeld de brandschade aan uw kleding of de ondervloer van uw laminaat helemaal niet is meegenomen in de vergoeding. Heel vervelend, omdat u dan zelf voor deze kosten opdraait.

Wat u echt nodig heeft

U heeft dus iemand nodig die met u meekijkt. Iemand die weet wat de polisvoorwaarden zijn en volledig op de hoogte is van uw rechten en plichten bij brandschade. Tevens dient deze persoon verder te kijken dan zijn neus lang is zodat er geen onderliggende schade wordt vergeten. Last but not least moet diegene écht onafhankelijk zijn. Hij moet niet worden betaald door de verzekeraar voor zijn of haar diensten want wiens brood men eet dienst woord men spreekt.

De onafhankelijke brandschade expert

Dit is de contra-expert bij brandschade. Hij voorkomt dat u later in de schadeafhandeling voor verassingen komt te staan. De contra-expert helpt niet alleen bij brandschade aan uw huis, maar ook ondernemers met kantoorpanden, winkels of horeca gelegenheden kunnen de contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. inschakelen.

Het herstel van uw huis na brand

Goed, laten we zeggen dat uw vergoeding nu goed is geregeld, hoe dan verder? Schadeoplossing Nederland kan u verder helpen met het coördineren van het herstel van de brandschade. Zo heeft u één aanspreekpunt voor uw brandschade. Van het regelen van de vergoeding tot aan het opruimen, de schoonmaak en het volledige herstel van de brandschade. Handig, want zo hoeft u verder niet meer van alles te regelen en kunt u het allemaal loslaten en het normale leven, zoals uw werk, weer oppakken.

Wilt u meer weten over wat Schadeoplossing Nederland doet na de brand? Bezoek onze website of bel ons vrijblijvend op telefoonnummer 088 – 888 5000.

 

https://schadeoplossing.nl/brandschade