Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Verklein het verloop in het personeelsbestand

Het personeelsbestand binnen een organisatie is altijd een puntje waar je goed over na moet denken. Je kan niet jan en alleman aan nemen om te kijken of het werkt. Heb je een groot verloop in het personeelsbestand dan doe je waarschijnlijk iets niet helemaal goed. Heb je een stabiel personeelsbestand met niet zo heel veel verloop dan doe je het goed. Je personeel is tevreden en jij bent tevreden.

Veel verloop in het personeelsbestand heeft invloed op de onderneming, op de werkvloer en de kwaliteit en kwantiteit van het werk. Waar kan je het probleem het beste aanpakken. Dit kan het beste al voor de sollicitaties. Het is voor jezelf van belang dat je weet wat je wil en wat je zoekt, wat heeft het bedrijf nodig en waarover moet de sollicitant zeker beschikken om überhaupt alleen al geschikt te zijn om op sollicitatie te komen. Als je dit voor je onderneming duidelijk hebt geschetst dan kan je beginnen aan het opmaken van de vacature. Het is van belang dat er niet te veel tekst in staat maar wel voldoende informatie om de vacature aantrekkelijk te maken. Waar draait het om, wat heb je nodig, wat wordt er verwacht van het bedrijf maar ook van de sollicitant. Het is daarom handig om een aantal kopjes te maken om zo duidelijkheid en overzicht te creëren. Wanneer er een vacature gelezen wordt kijken mensen vaak naar specifieke interessante dingen. Dat is voor eenieder altijd anders en daarom is het handig om als het ware hoofstukken te maken.

De opmaak van de vacature is nog maar het begin maar wel een essentieel begin. Wanneer je mensen gaat uitnodigen voor de sollicitatie kan je ervoor kiezen om een assessment bureau in te schakelen. Een tip, schakel het assessment bureau pas in als je een bepaalde selectie hebt gemaakt. Er gaat veel tijd in assessment zitten dus het is niet relevant om het voor de gehele selectie sollicitanten uit te voeren. Het gaat pas relevant zijn als je een selectie van nog maar 4 sollicitanten hebt zodat je zeker weet dat je het niet vergooit.

http://www.loopbaannederland.nl