Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Zelf achteruitrijcamera instaleren

Super handig, een achteruitrijcamera! Als je twee rechter handjes hebt, kun je hem best wel zelf installeren. Het lijkt tenminste niet zo ingewikkeld, als je de beschrijving leest. Je plaatst de monitor en camera op de locatie waar je hem wilt hebben en je werkt de bekabeling netjes weg. Dit laatste lijkt ook weer niet erg ingewikkeld, als je de manual leest. Je kunt het systeem op verschillende plaatsen op de bekabeling aansluiten, waarbij de makkelijkste optie is om gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Vandaaruit krijgt de monitor voeding en de kabel wordt meteen gebruikt voor de camera die vaak aan de achterkant van het voertuig gemonteerd wordt.

Je moet tevoren wel goed bepalen welke de beste achteruitrijcamera is en op welke positie je de camera wilt hebben. De functie van de camera zal de positie namelijk soms gedeeltelijk of soms zelfs helemaal bepalen. Als je bijvoorbeeld de achteruitrijcamera aansluit op het achteruitrijlicht, dan neemt de camera de derde functie van het derde remlicht over. En dat wil je soms niet, dus dan is deze positie geen geschikte voor jou. Daarbij moet je goed in het oog houden dat de hoogste plek vaak de beste plek is met het meeste zicht. Het dak is dus vaak de meest geschikte plek.

Voordat je de camera gaat monteren is het belangrijk om hem eerst los te testen terwijl hij aangesloten is op het systeem, zodat je zeker weet dat het beeld na montage goed is. Gelukkig is er geen speciale software nodig als je de camera gaat installeren; dit gaat helemaal automatisch.

Mocht toch blijken dat je in plaats van twee rechterhandjes, twee linker handjes hebt, dan kun je de achteruitrijcamera installeren natuurlijk ook door een erkende dealer of bij een plaatselijke garage  laten uitvoeren. Het kost wat meer, maar dan heb je tenminste een werkende camera.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/