Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Veiligheidsglas voor een stevige glazen balustrade of trap

Veiligheidsglas voor een stevige glazen balustrade of trap

Wat voor soort glas moet u gebruiken wanneer u een glazen balustrade wil maken, of een glazen trap u wel wat lijkt? Dat is toch echt gehard en gelaagd glas. Deze glasplaten zijn enorm stevig en veilig, en vallen niet zoals regulier glas in kleine scherven uiteen wanneer ze kapotgaan. Bij een gespecialiseerd bedrijf als Glasgigant kunt u heel gemakkelijk een glasplaat op maat bestellen. Zo weet u zeker dat u de juiste hoeveelheid glas heeft om uw droomtrap of -balustrade te realiseren.

Waarom gelaagd glas?

Voor extra stevig en veilig glas moet u bij de geharde en gelaagde varianten zijn. Regulier glas valt in honderden stukjes uit elkaar. Gehard gelaagd glas blijft bij een breuk één geheel. Dat komt doordat de glasparels bij elkaar gehouden worden door een kunststoffolie. Dat is de belangrijkste eigenschap van gelaagd glas: de folie eromheen die zorgt dat de glasplaat op maat in zijn geheel bij elkaar blijft bij een breuk. Het grootste voordeel is dat er geen gevaarlijke scherven ontstaan die risico geven op persoonlijk letsel.

Combinatie gehard en gelaagd glas

Wanneer het gelaagde glas ook nog eens gehard is, weet u zeker dat u stevig glas in huis heeft en het haast onmogelijk is erdoorheen te breken of te vallen. Gehard glas is namelijk enorm stevig. Het is zelfs vijf keer sterker dan regulier glas. Echter, wanneer dit type veiligheidsglas breekt, valt het nog wel in fijne stukjes uit elkaar. Toch is dat ook niet gevaarlijk: een eigenschap van de scherven van gehard glas is dat ze niet scherp zijn. U kunt u dus niet snijden aan gehard glas. In combinatie met de beschermfolie van gelaagd glas bent u met gehard gelaagd glas dus verzekerd van het veiligste, en onbreekbaarste glas dat er is. Ideaal voor wanneer u een glazen trap of balustrade wil realiseren.

Glasplaat op maat

Alle voordelen van gehard gelaagd glas op een rijtje gezet, en bent u benieuwd waar u dit soort glas vindt? Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod van een gespecialiseerd bedrijf als Glasgigant. Daar kunt u heel gemakkelijk online uw glasplaat op maat kopen. Zij zorgen ervoor dat uw extra veilige gehard en gelaagde glas in een van de glasfabrieken op maat gesneden wordt.

https://www.glasgigant.nl/gehard-gelaagd-glas