Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Ramen: het zwakke punt in woningbeveiliging

 

Bij de woonbeveiliging wordt vaak niet stilgestaan bij de ramen. Dit vormt de zwakke punt in het weren van inbrekers. Aangezien de meeste van de inbraken gedaan worden op basis van gelegenheid is het verstandig een boodschap uit te stralen met uw huis.

Als er gezien wordt dat het niet makkelijk is om binnen te komen zullen velen zich er niet aan wagen. In dat geval moeten uw ramen wel goed beveiligd zijn, aangezien het heel makkelijk is om een ladder, schuur, aanbouw of kliko bak te gebruiken als opstapje. Let ook op een laaghangend balkon.

Hang- en sluitwerk houdt niet op bij de voordeur

Alhoewel de meeste inbraken gedaan worden via de achterzijde van het huis en via de deuren houdt het hang- en sluitwerk hier niet op. Om met een gerust hart op vakantie te gaan zullen ook de ramen onder de loep genomen moeten worden.

Dingen die ook belangrijk zijn om mee te nemen in het totaalplaatje zijn het regelen van verlichting, het installeren van een alarmsysteem en het plaatsen van cameratoezicht. Het ligt aan de woonsituatie of dit allemaal nodig is en in welke mate. Laat u adviseren door een professional.

Met behulp van dievenklauwen, barrière stangen en andere middelen maakt u het criminelen moeilijk om binnen te komen. Een bijkomend voordeel van zulke stangen is dat u in de zomer gewoon uw ramen kunt open laten voor frisse lucht.

Welke stappen kunt u zetten?

Bij de reguliere bouwmarkten vindt u alles wat u nodig heeft voor uw raambeveiliging. Wilt u echter geen halve maatregelen treffen en bent u benieuwd naar wat er beter kan?

Schakel dan een slotenmakersbedrijf in voor professioneel advies op maat met betrekking tot het beveiligen van uw waardevolle spullen. Deze kan u vertellen wat wel en niet werkt in uw situatie.