Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Omgaan met vreemdgaan

Bijna 25% van de Nederlanders heeft toegegeven wel eens aan vreemdgaan te hebben gedaan. De meeste mensen kennen ook wel iemand die is vreemdgegaan of is zelf bedrogen. Voor sommigen is vreemdgaan zoenen met een ander dan je partner en voor een ander is dit het pas als je met iemand anders het bed in duikt. Ook voelen sommige mensen zich bedrogen als hun partner met een ander whatsappt, chat of op een andere manier contact heeft. Ook alleen al het inschrijven op een vreemdgaan site kan gezien worden als vreemdgaan. In een relatie kan je het beste zelf regels opstellen over wat als vreemdgaan wordt gezien.

In zes stappen omgaan met vreemdgaan

Wil je de relatie behouden dan zijn de volgende zes stappen belangrijk om te doorlopen met zijn tweeën. De eerste stap is het contact verbreken met degene waar mee is vreemdgegaan. De twee stap is het gesprek. Dit is een van de moeilijkste dingen maar belangrijk om alles duidelijk te krijgen. Probeer te allen tijde rustig te blijven en mocht dit niet lukken, neem dan afstand. Wanneer het gesprek is geweest is de volgende stap je spijt betuigen. Geef aan waar je spijt van hebt. De vierde stap is dat degene die bedrogen is moet stoppen met doorvragen. Door het vragen naar de details wordt het alleen maar pijnlijker en dit helpt niet per se bij de verwerking. Bij de vijfde stap is het belangrijk dat er niet te hoge verwachtingen worden geschept en dat het lang kan duren voor het volledige vertrouwen weer terug is. Als laatste moet er een punt komen waarna het vergeven wordt.

Werken aan de relatie

Het zal nog lang duren voor al het vertrouwen weer terug is. Het is belangrijk dat beide partners hieraan werken. Er zullen periodes zijn met ruzies en boosheid maar het blijft belangrijk naar elkaar te luisteren. Mocht het jullie niet lukken om er samen uit te komen dan kan er altijd contact worden gezocht met een relatietherapeut.

https://www.gratis-datingsite.nl/