Twenteplus
Image default
Business / Business Services

De Monasso scooter: hét alternatief voor auto en motor

De Monasso scooter is een geheime tip voor forenzen: ze zijn wendbaar, ze beschermen ook de bedrijfskleding en ze kunnen bijna overal geparkeerd worden om ruimte te besparen. Van het woon-werkverkeer zou je zelfs ziek kunnen worden. Elke morgen weer opnieuw weet je al bij voorbaat dat je stresslevel soms zelfs gevaarlijke hoogten kan bereiken. Daar bestaat geen twijfel over. Zweedse universitaire onderzoekers zijn het er over eens: Hoe langer de reis naar je werk, hoe korter de levensverwachting. Een eeuwige belasting van je zenuwen door de spanningen of je wel of niet tijdig je werkplek bereikt, de ergernis als je weer eens niet vooruit komt maar de klok de minuten wegtikt. Het lange zitten omdat het lijkt dat je alleen maar stil staat in een lange rij wachtende auto’s voor het verkeerslicht dat na 2 auto’s alweer veel te snel op rood springt. Het schiet gewoon niet op. De hele weg ervaar je stress. Zowel om op je werk te komen, als ‘s avonds om weer (het liefst snel en zonder stress) thuis te komen na een lange dag hard werken. De Monasso scooter van Polderscooter is dan echt een uitkomst.

Monasso scooter, fiets of auto?

Stijgende benzineprijzen maken het besturen van een auto voor velen op enig moment onbetaalbaar, waardoor de Monasso scooter, ten opzichte van fiets auto, steeds meer aan terrein wint. Natuurlijk kun je voor de kortere afstanden ook kiezen voor een fiets. Dat is het eenvoudigste en bekendste alternatief voor de auto. Eerste voordeel: meestal hoeft deze niet opnieuw te worden aangeschaft. Je hebt geen speciale verzekeringen en voorbereidingen nodig, je kan er gewoon opstappen en wegrijden. De Monasso scooter rijdt op elektriciteit, is goedkoper in aanschaf dan een auto. En al helemaal snel in je bezit te krijgen doordat deze bij Polderscooter geleased kan worden voor ietsje meer dan 40 euro per maand. Extra bijkomend voordeel: geen last van lawaai of milieu vervuilende uitlaatgassen.

Voor middelgrote afstanden

Deze tweewieler maakt het je mogelijk om zonder inspanning vooruit te komen. Je wordt wel ook blootgesteld aan weer en wind, net als op de fiets, maar met een windscherm op je scooter ben je al beter beschermt dan op je fiets. Grotere aankopen kunnen gemakkelijk worden vervoerd. Een scooter is geschikt voor afstanden tot ongeveer 40 kilometer. In de stedelijke spitsuren is de scooter meestal sneller dan een auto en vind je direct een parkeerplaats op je bestemming.