Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Milieuvriendelijke dakbedekking

Rietendaken bestaan al eeuwen lang. De conditie en kwaliteiten is de afgelopen jaren zeer veranderd. Vele bedrijven zijn nog bezig met vele ontwikkelingen betreft de rieten daken. Rieten daken zijn tegenwoordig zeer populair, de rietendaken zorgen ervoor dat de huizen een warme en huiselijke uitstraling hebben. Dit is ook een zeer milieuvriendelijke alternatief voor dakbedekking.

Er bestaan twee verschillende soorten rietendaken : De traditionele open constructie, hier wordt het riet op latten gebonden en de gesloten constructie (het schroefdak), hier wordt het riet geschroefd op een gesloten onderconstructie. Beide constructies kunnen van isolatie en betimmering worden voorzien. Rieten daken worden tegenwoordig gemaakt op een gesloten onderconstructie. Dit is In tegenstelling tot vroeger, toen werd vooral de open constructie gebruikt. Het nadeel hiervan is dat dat het eigenlijk brandgevaarlijker is en het is moeilijker te isoleren. Het isoleren is wel mogelijk maar dat moet dan binnenuit gedaan worden.

Voor een maximale levensduur is goed onderhoud aan een rieten dak van levensbelang. Het is dus een prioriteit om regelmatig de daken te controleren en te onderhouden. Hiervoor kan men een jaarlijkse controle inplannen. Tijdens de afspraak wordt er gekeken of er schade is, en er worden algen en mossen verwijderd tijdens de afspraak. Zo voorkomt men groot onderhoud of renovatie. Een rietdekkersbedrijf zorgt er dus voor dat rietendaken op een professionele manier wordt geïnstalleerd en geven hier tevens advies over. Het is zeer aangeraden om eerst een consult met een bedrijf inplannen zodat men hier een beter beeld over heeft.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in rietendaken is Van den Bergh rietdekkers. Zij bieden hun klanten een onderhoudscontract. Hiermee garanderen zij jaarlijks onderhoud aan een rieten dak. Van den Bergh Rietdekkers is al meer dan 15 jaar een gevestigd binnen de rietdekkersbranche. Het bedrijf staat voor kwalitatief hoogwaardige rieten daken die zij creëren in samenwerking met hun klanten.

 

http://www.rietwerk.nl/