Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Het onderhouden van je pak

De aankoop van een mooi pak is, zeker gezien het geld dat je erin steekt, een fikse investering. Als je eenmaal zo’n mooi exemplaar hebt, houd je die graag nog lang mooi en wil je er nog veel profijt van hebben. Als je onderstaande richtlijnen volgt kan je er nog jarenlang plezier van hebben.

  • Het is aan te raden om je pak eventjes te laten luchten voordat je hem in de kast opbergt. Ongewenste geurtjes trekken op die manier niet zo in de stof.
  • Je colbertje over de leuning van je stoel of aan een kapstok hangen klinkt niet zo gek, maar het is niet goed voor de vorm van het kledingstuk. Hang je jasje dus altijd op een kleerhanger.
  • Borstel het pak voordat je het weer in de kast hangt. Hiermee verwijder je vuil en pluisjes.
  • Vouw de pantalon nauwkeurig op de ingestreken plooi en hang hem aan een speciale broekklem. Door het eigen gewicht blijft de pantalon mooi in model.
  • Als je pak echt gekreukt is kan je hem strijken met een stoomstrijkijzer. Pas echter wel op dat het ijzer niet in direct contact komt met de stof. Deze gaat dan glimmen en tenzij je een glimmend pak wilt is dit niet het beste voor je pak. Zorg dus dat er een doek of iets dergelijks tussen ligt.
  • Hang je pak af en toe eens op in de badkamer als je een hete douche neemt. Je pak gaat er lekker van ruiken en het trekt kleine kreukjes weer recht. Bovendien blijft wol in conditie als het bloot wordt gesteld aan stoom.
  • Per ongeluk een rode wijnvlek op je pak? Dep deze dan even droog, maar ga er absoluut niet in wrijven of boenen. Daarna direct naar de stomerij brengen.

Zoals je ziet is het nog best een kunst om je pak mooi en schoon te houden. Een goede stomerij kan ook heel handig uit komen mocht er onverhoopt een vlek in komen te zitten. Een betrouwbare stomerij die goed met kostbare pakken om kan gaan is Panda Stomerij. Veel ervaring en kwaliteitsgarantie. Op de site stomerijpanda.nl kunt u terecht voor als u meer wilt weten over de service van deze stomerij.

http://www.stomerijpanda.nl