Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Gezond buitenspelen

Voor risicogroepen voor een tekort aan vitamine d is het heel belangrijk om genoeg buiten in de zon te komen. Want buiten in de zon is de enige manier om voldoende vitamine d binnen te krijgen. En het is erg belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen, want met een tekort aan deze vitamine krijg je last van allemaal bijwerkingen en daar heeft niemand zin in.

Jonge kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor een tekort aan vitamine d en moeten er daarom extra op letten dat ze genoeg van deze vitamine binnen krijgen. Zeker voor kinderen is het belangrijk om genoeg vitamines binnen te krijgen, omdat kinderen deze vitamines niet alleen nodig hebben om gezond te blijven maar ook nodig hebben om te groeien en te ontwikkelen.

Aangezien kinderen deze verantwoordelijkheid niet zelf kunnen nemen is het de taak van de ouders van het kind om het kind voldoende buiten te laten komen zodat kinderen zo voldoende vitamine d binnen krijgen. Zo kunnen jonge kinderen aan voldoende vitamine d komen. Ouders kunnen hun kinderen naar buiten krijgen met houten speeltoestellen buiten. Met leuke speeltoestellen zijn kinderen sneller geneigd om vrijwillig naar buiten te gaan en hoeven ouders minder vaak te proberen om hun kinderen naar buiten te krijgen omwille van hun vitamine inname.

Zo kunnen ouders door bijvoorbeeld de aanschaf van een zandbak hout of van een schommel hout hun kinderen makkelijker naar buiten krijgen. Zeker kleine kinderen kunnen met weinig tevreden zijn, waardoor ze urenlang in een zandbak kunnen spelen. Ook met een schommel vinden veel kinderen leuk, waardoor ze sneller naar buiten zullen gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat kinderen elke dag tussen elf uur ’s morgens en drie uur ’s middags minimaal een half uur buiten zijn om zo genoeg vitamines binnen te krijgen en gezond te blijven.

https://www.buitenspeelgoed.nl/