Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Schaakkoning: De koning in schaaksport

Met de schaakspellen van Schaakkoning leert u in een korte tijd de schaaksport beheersen. Er zijn vele verschillende varianten van het schaakspel en deze kunt u ook combineren met andere spellen zoals bijvoorbeeld dammen of andere bekende bordspellen. Er is een magnetisch schaakspel, Schaakspel Vikingen, Thinkfun All Queens chess, Laser chess, en nog veel meer. Beter gezegd: er is een schaakspel voor iedereen. Zo zijn er ook schaakborden die makkelijk in te klappen zijn, waardoor u het schaakbord makkelijk mee kan nemen naar uw schaakclub of andere gelegenheden.

Schaakkoning voor jong en oud

Schaakkoning ziet potentie in iedereen als het gaat om schaken. Kinderen die al vroeg leren schaken, presteren over het algemeen beter op school. Schaken verbetert het concentratievermogen, het ruimtelijk inzicht en leert u beter problemen op te lossen. Scholen kunnen ook schaakspellen aanvragen via de webshop – op die manier leren de kinderen ook beter met hun leeftijdsgenoten omgaan en met verliezen.

Ook schaken is een populaire denksport bij studenten. Er bestaan zelfs speciale schaak studentenverenigingen waar studenten samen komen om te schaken, samen te eten en een drankje te doen. Studenten krijgen vaak ook korting bij schaakclubs en kunnen via de webshop één of meerdere spellen bestellen.

Bent u geen student meer? Geen probleem, ook op oudere leeftijd kunt u leren om te schaken. Het neemt misschien wat meer tijd in maar dat maakt het niet minder plezierig. Ook ouderen kunnen zich nog inschrijven bij een schaakclub – dit gaat isolatie tegen en bevordert het geheugen.

Schaken voor gevorderden

De webshop is er niet alleen voor beginners die het nog moeten leren. Natuurlijk staat de webshop ook klaar voor klanten die al gevorderd zijn. De speciale varianten bieden daarbij meer uitdaging. De ‘Thinkfun All Queens Chess’ lijkt op het spel vier-op-een-rij, als het u lukt om een diagonale rij te creëren van rode of zwarte koninginnen, dan wint u het spel. De ‘Thinkfun Solitaire Chess’ is een variatie van solitaire en schaken. Het spel ‘Laserschaken’ is een uniek spel. Elk schaakstuk bevat een spiegel, hierbij moet u de spiegels draaien om de laser te veranderen van richting.