Twenteplus
Image default
Dienstverlening

Hoe lang bent u uw rijbewijs kwijt als deze is ingevorderd?

U had nogal haast en heeft daarom even flink doorgereden. Ongemerkt reed u te hard. Meer dan 50 kilometer per uur te hard, en nu is uw rijbewijs ingevorderd. Nu wilt u natuurlijk graag weten hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent. Wanneer u afhankelijk bent van de auto, wilt u uw rijbewijs ook zo snel mogelijk weer terug. Het is aan de officier van justitie om te bepalen hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent, maar VTH Advocatuur helpt u als gespecialiseerde advocaat graag om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. In dit artikel leest u hoe zij u hierbij helpen.

Laat een klaagschrift indienen door een gespecialiseerde advocaat

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd, is er een manier om dit zo snel mogelijk terug te krijgen. U hoeft dan niet minimaal twee maanden zonder rijbewijs te zitten. U kunt uw rijbewijs in dit geval al snel terugkrijgen, want bij het indienen van een klaagschrift moet de rechter uw zaak al binnen veertien dagen behandelen. In veel gevallen lukt het op deze manier om uw rijbewijs al snel terug te krijgen. Dit is meestal succesvoller dan wanneer u zelf een brief stuurt naar de officier van justitie, want hij of zij zal weinig rekening houden met uw persoonlijke situatie wanneer u zelf contact opneemt.

Het indienen van een klaagschrift wanneer u met een glaasje op achter het stuur gekropen bent

Uw rijbewijs kan ook ingevorderd zijn wanneer u na een gezellig feestje  de auto instapt met een paar glaasjes op. Ook dan kunt u een klaagschrift door deze ervaren verkeersstrafrechtadvocaat laten indienen, al heeft het bij rijden onder invloed niet altijd zin om uw rijbewijs terug te vragen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het de tweede keer in minder dan vijf jaar tijd is dat uw rijbewijs is ingevorderd. Ook wanneer u veel te veel heeft gedronken voordat u bent gaan rijden, heeft het geen zin om een klaagschrift in te dienen. Hierbij maakt het niet uit of u een beginnend of een ervaren bestuurder bent.

https://www.advocaat-verkeersstrafrecht.nl