Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Printers

 

Naast de standaard printer die we allemaal wel kennen, en waarschijnlijk ook thuis of op kantoor hebben staan, bestaan er nog een heleboel andere printers. Iedere printer kent zijn eigen voor en nadelen en is geschikt voor bepaalde doeleinden. Soms is het lastig om een nieuwe printer aan te schaffen, omdat je door al die verschillende printers niet meer precies weet welke je nou het beste aan kunt schaffen. 

 

Als eerste is er de inkjetprinter. Dit is de printer waarover het in de eerste alinea al ging. Deze is in bijna ieder huishouden wel terug te vinden en kost niet veel geld. Het is dan ook uitermate geschikt om te gebruiken voor het uitprinten van verslagen, tickets of andere kleine bestanden. Deze printers bieden ook de mogelijkheid om in kleur te printen, dus ook afbeeldingen kun je hiermee printen. Wanneer je er fotopapier in doet komen deze er extra mooi uit. Omdat deze printer vaak een kabel printer is, is hij aan bijna iedere computer te koppelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer inkjetprinters die door middel van bluetooth werken. 

 

Vervolgens heb je ook nog thermische printers. Deze werken door middel van hitte. Je maakt gebruik van hittegevoelig papier en vervolgens print de printer de tekst op het papier. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van inkt. Wel heb je speciaal papier nodig om hiermee te kunnen printen. Het grote voordeel van deze printer is dat hij heel stil is, maar een nadeel is dat de geprinte tekst na een tijdje kan vervagen. 

 

Wanneer je thuis niet veel ruimte hebt, maar wel graag een printer wilt, is het misschien een optie om te kijken naar een klein karakter printer. Deze kun je vaak zelfs meenemen, waardoor je overal waar je bent foto’s uit kunt printen. Dit is heel handig, je kan foto’s die je maakt met je telefoon meteen uitprinten en bijvoorbeeld aan anderen geven.