Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Laadkompas – Laadpaal installeren aandachtspunten

Laadpaal installeren aandachtspunten

Het installeren van een laadpaal is een verstandige keuze. Met een laadpaal is het mogelijk om een elektrische auto sneller en veiliger op te laden. Daadwerkelijk een laadpaal installeren is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een flink aantal factoren speelt een rol bij het installeren van een laadpaal. Dit artikel geeft hopelijk meer inzicht in welke punten een rol spelen, zodat u een weloverwogen kan maken voor een laadpunt. 

Afstand tussen meterkast en de laadpaal

Een laadpaal moet binnen een bepaalde afstand van de meterkast actief zijn. Het is belangrijk dat deze afstand niet te ver is. Als deze afstand erg ver is, moeten allerlei extra handelingen verricht worden. Uiteindelijk zal dit met name een effect hebben op het kostenplaatje. Door creatief te zijn met een oplossing te vinden, is het vaak mogelijk om minder muren te doorboren dan dat u in eerste instantie dacht.

Voor een laadpaal muren doorboren

Soms is het nodig om voor een laadpaal muren te doorboren. Dit is uiteraard ook een factor die mee kan spelen in het uiteindelijke kostenplaatje. Als het niet nodig is om bepaalde muren te doorboren, zal dit het installeren van een laadpaal flink vergemakkelijken.

Wilt u een mogelijkheid tot snelladen?

Het is van belang om na te gaan of snelladen een optie is bij uw laadpaal. Snelladen zorgt (niet heel verrassend) dat de accu van een elektrische auto sneller opgeladen wordt. Deze nieuwe techniek is erg handig als u uw auto binnen een korte tijd ineens nodig heeft.  Snelladen komt altijd van pas, dus het is van belang om na te gaan dat uw laadpaal deze techniek kan gebruiken.

Voor het installeren van een laadpaal zijn een aantal factoren genoemd. De afstand tussen een meterkast en de laadpaal, het boren van muren en de mogelijkheid tot snelladen, zijn belangrijke factoren om mee te nemen in de keuze. Voor een passend advies over laadpalen kunt u prima bij Laadkompas terecht.

https://laadkompas.nl/