Twenteplus
Image default
Business / Business Services

3D printer van Sales Channel

3D printer 

 
Met een 3D printer, kunt u zoals de naam al aangeeft een digitaal bestand laagje voor laagje uitprinten tot een tastbaar object. De laatste jaren zijn de kosten van 3D printen flink gedaald, waardoor het voor zowel bedrijven als consumenten aantrekkelijker wordt om gebruik te maken van deze innovatieve manier van printen. Dit artikel is geschreven om aan te geven in welke branches de 3D printer met name in opkomst is. Schakel ook SAM Design in voor het onderhoud van uw computer. 
 
De 3D printer in de Medische wetenschap 
Het gebruik van een 3D printer is binnen de medische wetenschap steeds gebruikelijker aan het worden. Chirurgen, tandtechnici en onderzoekers maken onder andere in toenemende mate gebruik van 3D printers om patiënten beter te kunnen helpen. Met behulp van een 3D printer kan men bijvoorbeeld bijvoorbeeld een deel van het schedel uitprinten die precies op maat gemaakt is voor de patiënt. De 3D printer is nu al belangrijk, maar zal in de toekomst nog veel belangrijker worden.  
 
Het gebruik van de 3D printer in de Retail 
De ontwikkeling van de 3D printer wordt door grote bedrijven in de retail op de voet gevolgd. Het is met een 3D printer mogelijk om op een grote schaal te customizen. Een klant kan waarschijnlijk in de toekomst volledig zijn eigen schoen samenstellen is bijvoorbeeld de overtuiging van Nike. 3D printers maken efficiënt gebruik van het materiaal. Voor de retailbranche is het  van belang dat men goed inspeelt op de ontwikkeling van 3D printers. Het zou in de toekomst namelijk goed mogelijk kunnen zijn dat we onze favoriete schoenen niet in de winkel kopen, maar dat ze uit onze 3D printer komen… 
 
De opkomst van de 3D printer is zoals in dit artikel besproken een belangrijke ontwikkeling binnen de medische wetenschap en de retailHet bijzondere van 3D printen is dat het vrijwel binnen elk bedrijf van pas kan komen. Waar producten op maat gemaakt moeten worden, is een 3D printer altijd een goede aanvulling. Per bedrijf kan het verschillen of kopen of leasen financieel verstandiger is. Bij Sales Channel bijvoorbeeld is beiden mogelijk, dus het is het waard om bij deze organisatie te gaan oriënteren. Via de volgende link: http://sales-channel.nl/printer/ kunt u het aanbod van 3D printers en andere printers binnen Sales Channel bekijken. Daarnaast kunt u via deze link andere printers bekijken.  Het bedrijf staat altijd voor u klaar voor eventueel advies om voor u de perfecte 3D printer te vinden.