Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Isolatieglas

Wat is isolatieglas eigenlijk?
Vroeger bestond er in woonhuizen en bedrijven alleen enkel glas, dat matig slechts isoleert. Met name in oudere woningen is dit type glas vaak nog aanwezig. Tegenwoordig kiezen veel eigenaren van oudere huizen er daarom voor om isolatieglazen in de woning te plaatsen. Isolatieglas wordt ook wel dubbelglas, HR++ glas of dubbele beglazing genoemd. Hierbij worden twee glasplaten op elkaar bevestigd. Meestal zit er tussen beide glasplaten een gas, dat zorgt voor een perfecte isolatie van zowel warmte als geluid. Verder bestaat er zelfs, nog niet zo heel lang, een glastype dat ’triple glas’ wordt genoemd. Dit soort glas bestaat uit maar liefst drie lagen en heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

 

Dubbele isolatie: warmte en geluid 
Een van de grote voordelen van isolatieglas is het feit dat dit glas op twee vlakken een goede isolatie. Zowel thermisch als akoestisch is isolatieglas ideaal. De thermische werking zorgt ervoor dat de ramen warmte aanzienlijk beter vasthouden, waardoor er veel minder warmte uit het huis ontsnapt. Een doorsnee eengezinswoning bespaart met het aanbrengen van isolatieglas al snel zo’n 430 kubieke meter gas per jaar. Dit komt neer op zo’n 280 euro per jaar. De investering in dubbel glas betaalt zich dan ook snel terug. Ook in akoestisch biedt dubbel glas extra bescherming. Goed isolerend glas is geluidswerend, waardoor u minder last heeft van herrie die van buiten komt. En omgekeerd is natuurlijk ook mogelijk: geluiden van binnen naar buiten, zoals schreeuwende kinderen, zijn voor uw buren minder storend.

 

Bekijk het assortiment dubbel glas van Glaskoning 
Kies ook voor de isolerende voordelen van dubbel glas en neem afscheid van uw dure enkele beglazing. Dubbele beglazing is niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook goed voor milieu en klimaat. Isolerend glas is tegenwoordig in de door u gewenste maten en tegen scherpe prijzen online te bestellen. Glaskoning is dé online expert op dit gebied. Bekijk nu ons volledige assortiment glas op www.glaskoning.nl en bestel eenvoudig online.