Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Hoe ondersteunt loopbaanbegeleiding uw carrière?

Loopbaanbegeleiding bestaat uit diensten die mensen helpen hun loopbaanontwikkeling succesvol te managen. Loopbaanontwikkeling, een aspect van menselijke ontwikkeling, is het proces waardoor iemands werk identiteit tot stand komt. Hoewel het vanzelf kan gaan als je volwassen bent, kunt u ook profiteren van hulp bij dit soms verwarrende proces.

Loopbaanbegeleiding bij het uitstippelen van uw carrière

Tijdens de loopbaanbegeleiding van velen, merken de professionals van ADXpert dat veel te veel mensen ontevreden zijn over hun baan waarmee ze in hun levensonderhoud voorzien. Vaak komt dit doordat ze fouten maken bij het kiezen van een carrière. Waardoor ze terechtkomen in een beroep dat niet goed past. Dat is niet verwonderlijk, want het doorlopen van het carrière planningsproces, is moeilijk. Al lijkt het misschien gemakkelijk om je beroep te kiezen. Hoewel het maken van een willekeurige keuze eenvoudiger kan zijn, is het zeker niet verstandig. Gezien de tijd die u op het werk doorbrengt, moet u alles in het werk stellen om een weloverwogen beslissing te nemen. Hulp krijgen van een professional als ADXpert die loopbaanbegeleiding biedt, kan het verschil maken tussen een bevredigende carrière of een carrière waardoor je ongelukkig bent.

Tijdens de loopbaanbegeleiding door de professionals van ADXpert wordt er gebruik gemaakt van zelfbeoordelingsinstrumenten. Deze worden ingezet om u te helpen meer te weten te komen over uw persoonlijke interesses, waarden, vaardigheden en persoonlijkheidstype. Na het maken van een lijst van beroepen die geschikt lijken voor u op basis van de resultaten, helpt de loopbaanbegeleider bij het opstellen van een loopbaanactieplan. Zodat u het beroep kunt uitoefenen waarin u floreert.

Loopbaanbegeleiding inzetten als u uw baan verliest

Het verlies van uw baan is zowel financieel als emotioneel verwoestend. Wanneer u uw baan verliest, wordt ook een stukje van uw identiteit weggenomen. Het meest tastbare resultaat is echter het verlies van inkomsten. U bij deze verwoestende verandering in uw leven te helpen is ook een onderdeel van loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding bij verandering van carrière

Loopbaanbegeleiding is effectief voor diegenen die van baan willen wisselen, of zelfs van carrière. Aangezien de meeste mensen niet hun hele werkzame leven lang hetzelfde beroep uitoefenen – sommige mensen wisselen zelfs meerdere keren van loopbaan – zal er waarschijnlijk een moment komen waarop u een verandering zult willen doorvoeren. Een loopbaanbegeleider kan advies geven wanneer u voornemens bent zo’n verandering aan te gaan.

Maak kennis met de ADXpert specialisten op het gebied van loopbaanontwikkeling. Eén die u kan helpen bij het beoordelen van uw vaardigheden. Met zijn of haar hulp kunt u ontdekken welke vaardigheden u mee kunt nemen naar uw nieuwe beroep en welke u moet verwerven voordat u een nieuwe carrière kunt beginnen.