Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Gepast afscheidscadeau voor een collega

Wat is nu een gepast afscheidscadeau voor mijn geliefde collega?

Al jarenlang werk je dag in, dag uit samen met deze persoon. Je kent elkaar al vele jaren en je weet vrijwel alles van elkaar. Ook buiten het werk zie je elkaar met enige regelmaat. Je hebt er gewoon een enorm hechte band mee. Veel vriendschappen en relaties beginnen vaak op het werk. Dat is natuurlijk vrij logisch omdat je zoveel tijd met elkaar doorbrengt. Vaak spendeer je er zelfs meer tijd mee dan met je eigen gezin of familie. Wanneer je mensen vraagt wat ze zo leuk vinden aan hun baan, dan antwoorden ze vaak dat ze zulke leuke collega’s hebben. Wanneer je aan mensen vraagt wat ze belangrijk vinden aan hun baan, dan noemen ze vaak het hebben van leuke collega’s. Vaak vinden mensen hun werk niet echt heel boeiend, maar gaan er toch met plezier naar toe, simpelweg omdat ze leuke collega’s hebben.

Je werk en je collega’s zijn nu eenmaal een groot onderdeel van je leven. Iedereen weet natuurlijk ook dat collega’s komen en gaan. Dan moet je bedenken wat een leuk afscheidscadeau kan zijn voor een collega.

Waardig afscheid van een geliefde collega

Er komt ooit een moment dat je afscheid gaat nemen van je geliefde collega.

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom een collega vertrekt.

Het kan zijn vanwege een pensioen. Wellicht gaat de persoon in kwestie aan de slag bij een ander bedrijf omdat daar meer valt te te verdienen. Iemand gaat met zwangerschapsverlof en komt daarna niet meer terug. Je collega heeft besloten om voor zichzelf te beginnen. Ook kan er sprake zijn van ontslag, om wat voor reden dan ook. Ongeacht de reden, een afscheidscadeau voor een collega is altijd op zijn plaats. Het zou misschien wel leuk zijn als je bij het afscheid van je collega iets verzint wat tastbaar is, en een blijvende herinnering zal zijn voor diegene.

Afgezaagd

Je neemt afscheid van je collega en je komt op de proppen met een reep chocolade,een fles drank of een waardebon. De gelaatsuitdrukking van de persoon in kwestie spreekt boekdelen. Een flauwe glimlach komt tevoorschijn, en ach wat leuk!  Dat hadden jullie nou niet hoeven doen! Met de nodige plaatsvervangende schaamte wordt de reep in ontvangst genomen. Daar sta je dan, na al die jaren! Je kan wel zien hoe enorm je wordt gewaardeerd. Het voelt meer als opgeruimd staat netjes. Ditmaal hadden wij bedacht om voor onze collega als afscheidscadeau een door onszelf samengesteld tijdschrift te geven. Een eenmalige limited edition waar je ook later met veel plezier nog eens doorheen bladert. Het bestaat echt. Het tijdschrift staat vol met artikelen en foto’s van zaken waar de collega interesse in heeft, alsmede anekdotes en foto’s van werkgerelateerde zaken die door de jaren heen zijn verzameld. De collega was erg blij met het cadeau. Wil je het afscheid van je collega doen op een gepaste originele en betaalbare wijze, kijk dan eens op internet wat de mogelijkheden zijn.