Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Filteren met een regenwaterfilter

Wil men goed kunnen filteren met een regenwaterfilter dan kan men er zo een bij ons kopen. Daar vindt men het perfecte regenwaterfilter om vuil en deeltjes te weren uit een waterreservoir voor hemelwater. Door te filteren kan men zorgen dat het water dat afkomstig is uit regenval opnieuw gebruikt kan worden in de vorm van toiletspoeling of juist als waswater voor in de wasmachine. Het regenwater hoeft hierbij niet drinkbaar te zijn, maar wel voldoende schoon om door apparaten en waterleidingen heen te kunnen gaan.

Een regenwaterfilter zorgt op die wijze voor een betere kwaliteit van het regenwater waardoor het rendement van het huishouden omhoog gaat. Kostbaar kraanwater hoeft dan niet meer gebruikt te worden om de tuin mee te besproeien of om het toilet mee door te spoelen. Zo kan een regenwaterfilter een uitstekende toevoeging zijn voor een woning.

Regenwaterfilters in overvloed

Bij ons kan men regenwaterfilters in overvloed krijgen. Voor elk soort installatie bieden wij een passend model om voor schoon water te zorgen. Men kan bijvoorbeeld een installatie nemen waar het regenwaterfilter voor de wateropslag ligt of men neemt er een waar die er juist boven is gemonteerd en er zijn variaties waar ze in het regenwatersysteem zijn bevestigd. Dan zijn er nog verschillen op het gebied van industriële filters en die voor particulieren. En zo zijn er Varitank filters, maar ook pre-tankfilters welke uitstekend zijn voor ondergrondse regenwaterbassins. Uiteraard zijn er ook normale uitvoeringen. Tot slot zijn er fijnfilters die aan het eind van een waterleiding worden bevestigd, aan het aftappunt. Deze zijn uiterst handig om een laatste vangnet te zijn voor vuil dat alsnog door het secundaire leidingennetwerk is gekomen.

Ander waar voor een regenwatersysteem

Tevens zijn er nog ander soort regenwaterfilters zoals het bio-filter dat werkt door gebruik te maken van micro-organismen. Verder zijn er zaken als regenwaterputten, maar ook disconnectietanks. Er is heel wat bij ons te vinden omtrent regenwatersystemen.