Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Veel werklozen door corona crisis

 

Sinds de corona crisis zijn er veel mensen zonder werk komen te zitten. Dat is natuurlijk te verklaren uit het feit dat zowat de gehele economie stil kwam te liggen. Hierdoor moesten bedrijven gaan bezuinigen omdat zij ook weinig winst maakten en weinig inkomsten hadden doordat de verkopen stil kwamen te liggen. Hierdoor werd het voor hun lastiger om personeel uit te betalen, waardoor veel bedrijven tot de conclusie kwamen dat het een makkelijkere keuze was om werknemers te ontslaan. Door de corona crisis is de werkloosheid gestegen met 4,6 procent. Voor de corona crisis was dit nog 2,9 procent. Na de maatregelen van het corona virus etc. Zijn er 56.000 werklozen bijgekomen. En waarschijnlijk zijn dat er nog wel meer en is dat aantal nog met veel gestegen. 

 

Er zijn namelijk 400.000 mensen werkloos door de corona crisis. De pijnlijke gevolgen van de corona crisis zoals enorm veel werklozen zullen we nog lang gaan voelen. Men verwacht namelijk dat het aantal werklozen in 2021 nog meer gaat toenemen naar ongeveer 7,3 procent. Wat zou betekenen dat er dan 700.000 werklozen zouden zijn. Dat zijn er natuurlijk enorm veel. 

 

Het duurt ook best even voordat de corona crisis zich vertaald naar het aantal werklozen. Veel mensen zullen waarschijnlijk nog lang bij hun baan blijven hangen, maar bij dat bedrijf kan de klap later aankomen en zouden zij dus ook nog hun baan kunnen verliezen. Het is een vervelende situatie waar niemand iets aan kan doen. Het enige wat je kan doen is snel opzoek gaan naar een andere baan. Er zijn namelijk altijd nog genoeg vacatures die open staan. Misschien niet iets wat je echt zoekt, maar in tijden van deze zou je wel een baan moeten hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar vacatures gemeente of vacature sociaal domein. Wie weet zit er wel wat voor jou bij. 

 

https://professionalpartners.nl/