Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Toegangscontrolesysteem in uw bedrijf

 

Een toegangscontrolesysteem wordt steeds vaker toegepast op veel meer plekken, vooral op scholen, overheidsinstellingen, en grote bedrijven. Maar tegenwoordig ook steeds vaker in kleine en middelgrote bedrijven. Dat komt omdat de toegangscontrolesystemen tegenwoordig een stuk meer betaalbaar zijn dan zij vroeger waren. Maar er zijn nog meer redenen dat toegangscontrolesystemen steeds populairder worden. Hieronder worden er een paar besproken.

Installatiekosten

Een van de voornaamste voordelen van een toegangscontrolesysteem is dat het relatief goedkoop te installeren is. Zeker als je de installatiekosten gaat vergelijken met de installatiekosten van bijvoorbeeld een slot op elke deur is het gewoon heel goedkoop. Ook de vervanging van een toegangscontrole druppel is een heel stuk goedkoper dan het vervangen van een sleutel. De hele installatie hoeft namelijk niet vervangen te worden, zoals dat bij een ouderwets slot wel het geval is. In plaats daarvan hoeft alleen de druppel uit het systeem verwijderd te worden: zo simpel is dat! Dat scheelt flink met het vervangen van sloten, wat over het algemeen super duur is.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de redenen dat toegangscontrolesystemen vroeger niet zo populair waren als tegenwoordig was dat de gebruiksvriendelijkheid over het algemeen niet zo hoog was. De systemen waren lastig te begrijpen en er was vaak binnen een bedrijf maar een persoon die zich daar bezig mee kon houden. Tegenwoordig is het beheren van toegangscontrolesystemen enorm makkelijk. Dit kan zelfs vaak gedaan worden via een app of een internetpagina.

Lage fraudegevoeligheid

Een van de voornaamste voordelen van een toegangscontrolesysteem is de lage fraudegevoeligheid. Als je elke werknemer van een bedrijf een ouderwetse sleutel geeft kan iedereen wanneer hij of zij wil binnenkomen en is daar geen controle over. Als je gebruik maakt van een modern toegangscontrole systeem kun je precies invoeren wie wanneer waar naar binnen mag gaan en wie waar wanneer niet. Daar naast heb je de mogelijkheid een logboek bij te houden waarmee je precies kunt zien wie wanneer waar naar binnen dringt.

Wil je toch geen toegangscontrolesysteem om jouw woning te beveiligen, maar heb je behoefte aan een ouderwets beveiligingsslot? Kijkt u dan eens op https://topslotenmaker.nl/slotenmaker-rotterdam

https://arendbeveiliging.nl/