Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Soorten tegels in de badkamer

Een badkamer heeft vrijwel altijd tegels op de grond liggen. Dit zijn tegels die goed tegen vocht kunnen. Sinds kort is de trend van houten vloeren in de badkamer in opkomst. Dit is een soort hout wat ook tegen vocht kan. Tegels worden nog wel het meeste gebruikt. Een badkamer moet goed onderhouden worden. Tegels zijn dat toch wel de beste optie. Zeker grote tegels op de vloer helpen goed mee als je het schoon moet maken. Voegen wit maken is bijvoorbeeld een groot klusje en dat wil je zo snel mogelijk opknappen. Ook het voegen badkamer wil je zo snel mogelijk kunnen doen natuurlijk. Naast dat tegels praktische voordelen heeft staat het ook nog eens heel mooi in de badkamer. Het heeft een bepaalde stijl. Zeker als je mooie kleuren kiest. Kies altijd wel lichte kleuren. Dit kan er voor zorgen dat de badkamer er ruimer uit gaat zien.

Wandtegels bepalen hoe de uitstraling van de badkamer er uit ziet. Wandtegels worden voornamelijk gebruikt in ruimtes waar vocht komt, dus vandaar ook de badkamer. Er mag geen schimmel komen en alles moet zo schoon mogelijk zijn. Als je een badkamer inricht is het leuk om verschillende soorten tegels aan de wand te plakken. Een soort staat strak maar kan wat saai worden. Twee of meer kleuren en verschillende groottes of met een patroon op de wand staat een stuk leuker dan een saaie kleur zonder verschillende patronen. Hoe groter de wandtegels zijn, hoe groter de badkamer er ook weer uit gaat zien. Dat heeft dus allerlei voordelen.

Je hebt ook keramische tegels. Dit soort tegels heeft ook weer verschillende soorten. Zo heb je de splijttegel. De klei is door een spuitmond geperst die ook de vorm geeft. De kwaliteit is erg goed te noemen. DHG tegels zijn dubbelhard gebakkene en geperst. Zo zijn er nog meer keramische tegels zoals de facience en volkeramische tegels.

https://www.voegxpert.nl/