Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Schoorsteenveger Maastricht e.o. gaat met de tijd mee

De schoorsteenveger uit Maastricht ziet er helemaal niet meer zo uit als je je wellicht herinnert van plaatjes uit je jongere jaren: zwart omrande ogen, zwarte handen, zwart gezicht van al het roet, een echte smeerpoets. Kinderen werden ergens in de 19e eeuw vaak gebruikt om in de schoorstenen te klimmen. Door hun grootte konden ze makkelijker door de doorgang van een schoorsteen om deze schoon te maken. Zoals je je kunt voorstellen het roet waarmee de kinderen in aanraking kwamen zorgde ervoor dat het vies werk was en heel slecht voor de gezondheid van deze jonge mensen: huid- en longkanker of zelfs verstikking waren enkele gevolgen van dit letterlijk vuile klusje.

De schoorsteenveger uit Maastricht heeft enkele specialismen

Nu, in de 21e eeuw is er geen haar op ons hoofd die erover denkt een kind als schoorsteenveger in Maastricht en omstreken in te zetten.  Gelukkig maar. De schoorsteenvegers van tegenwoordig hebben daarbij allen een eigen specialisme. Zo kun je bij Hendriksvegers al ruim twintig jaar naast het schoonvegen van je schoorsteen ook terecht voor andere werkzaamheden waar je niet zo snel aan denkt: dak-camera-inspectie, dakgootreiniging, dakreparatie na storm- en hagelschade. Maar ook voor het opsporen van lekkages, het onderhoud van voegwerk en het repareren en onderhouden van daken.

Zonder zorgen genieten, dankzij de schoorsteenveger uit Maastricht

Dankzij een regelmatig bezoek van de schoorsteenveger in Maastricht en omgeving kun je volop en zonder zorgen genieten van je haardvuur. Als het daarbij blijft, een haardvuur. Laat je niet tijdig je schoorsteen ontdoen van vuil en roet, kan het zijn dat je slachtoffer wordt van vuur waar je het zeer zeker niet wilt hebben: een schoorsteenbrand die in het slechtste geval overslaat naar de rest van je woning. In dat geval kan het heel goed zijn dat een verzekeringsmaatschappij niet uitkeert. Bijna de helft van de keren dat de brandweer moet uitrukken, is dat vanwege een schoorsteenbrand. De schoorsteenveger uit Maastricht heeft dus een heel verantwoordelijke taak. Daarnaast heeft een goed geveegde schoorsteen enkele voordelen. Een schone schoorsteen zorgt voor betere ‘trek’,  een goede verbranding van het haardhout en meer warmte opbrengst van uw haard.

Schoorsteenveegbedrijf Hendriks komt graag bij u thuis zodat u vol vertrouwen kunt genieten van een heerlijk warm vuurtje.