Twenteplus
Image default
Industrie

Met een groefkogellager lopen alle machines soepel en probleemloos

Machines die gebruik maken van lagers – wat geldt voor de meeste machines – worden doorgaans voorzien van een groefkogellager. Deze zorgt ervoor dat draaiende onderdelen soepel op de as lopen. Als er geen groefkogellager tussen zit, zal de as sneller slijten en loopt het onderdeel dat om de as draait een stuk minder soepel. De lagers zorgen ervoor dat de druk op de as wordt verminderd om de prestatie van een voertuig of apparaat aanzienlijk te verbeteren. Het is daarbij van belang dat de juiste as wordt geplaatst voor optimale prestaties. Een ervaren monteur weet uiteraard welke groefkogellager het beste kan worden gebruikt bij een bepaalde toepassing. Deze is in verschillende uitvoeringen en maten verkrijgbaar bij de specialist Bernard Sanders.

Toepassingen van kogellagers in het dagelijks leven

Groefkogellagers, maar ook andere soorten lagers, worden ook toegepast in dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Apparaten die een draaiende beweging maken, zoals een handmixer of een wasmachine, worden voorzien van lagers. Maar ook inline-skates hebben lagers om de wieltjes soepel te laten lopen, ook bij hogere snelheden. In een fiets worden groefkogellagers toegepast op de wielen en trapas. Als de kogellagers versleten zijn, kunnen deze eenvoudig worden vervangen en hoeft niet de hele as te worden verwisseld. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Daar komt bij dat kogellagers zeer onderhoudsarm zijn en relatief lang meegaan. Vervanging is dus maar zelden nodig gedurende de levensduur van een apparaat of gebruiksvoorwerp.

De beste leverancier van kogellagers

Als u op zoek bent naar een leverancier van een ruim aanbod aan groefkogellagers en andere kogellagers dan kunt u hiervoor terecht bij Bernard Sanders. Dit bedrijf biedt een ruim assortiment en beschikt bovendien over uitgebreide kennis om u met raad en daad bij te staan. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen om uitgebreid antwoord hierop te krijgen. U vindt de contactgegevens op de website. Om het u gemakkelijk te maken, beschikt Sanders over drie vestigingen in Nederland, en wel in Den Haag, Wateringen en Bleiswijk. U vindt de adressen en openingstijden eveneens op de website.

https://www.bernardsanders.com/

Gerelateerde artikelen

Een stalen balk bestellen voor ieder bouwproject

Machineverhuur van grondverzetmachines

Breng uw product succesvol op de markt met behulp van dit ontwerpbureau