Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Factuurprogramma’s

Een belangrijke onderdeel van je onderneming is het versturen van facturen. Het maakt niet uit of je veel of weinig facturen verstuurd per maand, Een goed factuurprogramma scheelt je veel tijd en daarmee ook veel geld. Dus voor kleine ondernemingen kan dit een prima oplossing zijn. Hoewel er wel verschillende gratis factuurprogramma’s beschikbaar zijn, is een betaalde toch beter. Bij een gratis programma zit niet alles op, en bij een betaalde wel. De facturatiesoftware helpt je bij het maken van een factuur, betalingsherinneringen opstellen o.a. debiteurenbeheer. Zo weet je altijd welke facturen je hebt verstuurd en van welke klanten je nog allemaal geld krijgt. Een factuur programma help je ook sneller te factureren, wat zoals gezegd werd veel tijd bespaard. Maar tegenwoordig hoeft een goede factuurprogramma niet duur meer te zijn.  Waarom zou je een factuurprogramma aanschaffen als je al een boekhoudpakket hebt? De antwoord daarop is heel eenvoudig. Je boekhoudsoftware is geënt op boekhouden. En hoewel de meeste boekhouden je wel de mogelijkheid geeft om te factureren in te boeken, zijn deze programma’s daar niet op ingericht. Factuurprogramma’s zijn daar natuurlijk wel op ingericht. Dus de mogelijkheden die je hier dan mee hebt zijn dan ook veel uitgebreider. Dat is veel handiger als je veel facturen verstuurt. In een factuurprogramma kun je facturen bijvoorbeeld beter opmaken in je eigen huisstijl, makkelijk periodieke facturen instellen en rekeningen automatisch per post laten verzenden. Maar je hebt nog veel meer mogelijkheden met een goede factuurprogramma.

Veel factuurprogramma’s werken nu online. Dit heeft natuurlijk veel voordelen. Niet alleen kun je altijd en overal je gegevens zien, Je hoeft dus ook geen zware programma’s te installeren, Je betaalt dus meestal een bedrag voor de factuurprogramma, wat je dan nog voor de rest nodig hebt is een pc of een laptop met internet verbinding. Zo kun je dus meteen en makkelijk beginnen met factureren. Wil je dat je facturen goed herkenbaar zijn? Dan kies je gewoon voor een factuurprogramma wat jou de mogelijkheid bied op je facturen is je eigen huisstijl te maken. Op die manier is dat een extra manier op je visitekaartje af te geven.

Mogelijkheden van factuurprogramma’s

Als je veel facturen verstuurd is het gemakkelijk om de mogelijkheid te hebben om een factuur programma te hebben die jou automatisch een herinnering stuurt. Zo hoef je dus zelf niet steeds bij te houden welke klanten well betaalt hebben en welke klanten nog niet betaald hebben. Zo voorkom je ook de risico van wanbetaling en zorg je voor een duidelijk systeem in je facturatie. Vaak stel je een offerte op, voordat je daadwerkelijk aan een opdracht begint. De meeste factuurprogramma’s bieden ook de mogelijkheid om offertes op te stellen. En omdat je deze vaak eenvoudig kunt omzetten in een factuur, creëer je niet alleen eenheid in de opmaak van je documenten, maar voorkomt je ook fouten die je misschien wel maakt als je alle gegevens handmatig gaat invoeren. Wil je het hele proces automatiseren? Dan kun je beter voor een programma kiezen die direct online geaccepteerd kunnen worden door de klant.

 

http://www.offective.nl/