Twenteplus
Image default
Business / Business Services

Een webcam cover, ook voor je smartphone!

Alle apparaten die een verbinding hebben met internet kunnen gehackt worden. De bestanden op je laptop, tablet en smartphone zijn dus lang niet altijd veilig voor cybercriminelen. Gaat het om camera’s dan staan zelfs je privacy en bezittingen op het spel. Wanneer een webcam gehackt is kan de hacker met je meekijken. Je kunt dan gechanteerd worden of er wordt voor een inbraak alvast gekeken waar je waardevolle spullen liggen. Dit geldt voor alle webcams, dus ook voor die van je smartphone! Daarom is het belangrijk dat je voorkomt dat er wordt meegekeken met de webcam van je smartphone. Om te beginnen doe je dit door ervoor te zorgen dat je smartphone goed beveiligd is. Daarnaast is het handig om alle webcams af te plakken. Dit kan natuurlijk gewoon met een stukje tape of een post-it maar beter en fraaier is een webcam cover.

Een paar tips om je smartphone te beveiligen

Het hacken van je smartphone is dan wel een stuk moeilijker dan hacken van een pc, het is mogelijk en het gebeurt. Om dit te voorkomen is het nodig dat je smartphone beveiligd is en deze beveiliging heb je zelf in de hand. Daarom hieronder wat tips om je smartphone te beveiligen:

  • Vergrendel je smartphone als je deze niet gebruikt en zorg voor een toegangscode. Je smartphone is namelijk moeilijker te ontgrendelen als deze is beveiligd met bijvoorbeeld een wachtwoord of veegpatroon.

  • Werk je smartphone en apps bij als er updates beschikbaar zijn.

  • Download apps alleen uit een officiële app store.

  • Let extra op als je gebruik maakt van een openbaar netwerk.

Gebruik een webcam cover voor je smartphone

Zelfs met een goed beveiligde smartphone kan het gebeuren dat deze gehackt wordt. Hierdoor kunnen kwaadwillenden onder andere meekijken met de camera van je telefoon. Door deze camera af te plakken bescherm je jezelf tegen pottenkijkers. Dit kan natuurlijk met een stukje tape of met speciaal hiervoor gemaakte stickers. Deze moet je er echter steeds afhalen waarna je een nieuwe moet opplakken. Dat is natuurlijk niet echt handig of duurzaam. De beste methode is het gebruik van een webcam cover. Op een duurzame en handige manier bescherm je met een webcam cover de webcam van je camera.