Twenteplus
Image default
Business / Business Services

De Mare Mediation biedt een kindvriendelijke scheiding in Tiel aan

Een scheiding regelen in Tiel waar kinderen bij zijn betrokken is nooit leuk. Vooral dat je jouw kinderen moet vertellen dat je ouders niet meer van elkaar houden en uit elkaar gaan. Voor ouders is dit geen leuk moment, maar ook voor kinderen. Meestal wordt de mening van kinderen achterwege gelaten. Maar kinderen hebben ook het recht om mee te beslissen in bepaalde gebieden van een scheiding.

Scheiden in Tiel door middel van mediation

In de omgeving van Tiel is een scheiding regelen soms moeilijk. Je moet net het goede bedrijf vinden om je te kunnen helpen met het verzorgen van alles. Denk hierbij aan papieren, als het nodig is een rechtszaak regelen, en natuurlijk mediation regelen tussen de partners en kinderen. Want je wilt natuurlijk dat een scheiding niet beëindigd in een ruzie tussen elkaar. Dan wordt het regelen van een scheiding, als beide partners ruzie hebben, een stuk minder. De ene die wilt dit, en de ander wilt dat. Gelukkig biedt de Mare Mediation ook mediation voor partners en kinderen aan.

Overleg met je kind

Voor kinderen is een scheiding ook een heel proces om te verwerken. Bij de mediation sessie met kinderen houden we vooral rekening met het kind zelf, niet met de ouders. Het gaat hier puur om het kind. De ouders mogen ook alleen bij deze sessies aanwezig zijn als het kind dat wilt. We praten over hoe zij het vinden, hoe ze er mee omgaan en of wij, van de Mare Mediation, iets voor hen kunnen betekenen. Bijvoorbeeld door met de ouders te praten samen met de kinderen die vertellen wat zij van alles vinden. Bovendien hebben wij zwijgplicht. Als het kind iets vertelt en niet wilt dat de ouders dit weten, respecteren wij dat en houden we het voor ons. Wij zijn er als vertrouwenspersoon voor uw kind.

Contact

Wilt u ook een scheiding regelen zonder gedoe? Bekijk dan de website www.demaremediation.nl voor meer informatie over de diensten die wij voor u kunnen doen. Bijvoorbeeld advocatuur of mediation bij scheidingen van partners.