Twenteplus
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een meerjarenonderhoudsplanning?

Een meerjarenonderhoudsplanning is een planning van pandonderhoud, verspreid over meerdere jaren. Door een meerjarenonderhoudsplanning weet u precies waar en wanneer u onderhoud of renovaties aan uw pand moet laten uitvoeren. Vaak strekt de planning zich uit van 10 tot maar liefst 25 jaar. Vooral woningcorporaties, VvE’s, scholen en bedrijven hebben baat bij dit type planning. Deze organisaties bezitten immers grote gebouwen die intensief gebruikt worden en veel onderhoud vragen. Om de overlast voor bewoners, leerlingen, medewerkers of andere betrokkenen zo veel mogelijk te beperken, moet het onderhoud strikt gepland worden. Dan kan er op tijd een professioneel bedrijf ingeschakeld worden dat de werkzaamheden uitvoert en kan iedereen zich voorbereiden op eventuele ongemakken. Dat werkt wel zo handig en efficiënt.

Hoe houdt u grip op de kosten van onderhoud?

Door een meerjarenonderhoudsplanning weet u wanneer er welk onderhoud uitgevoerd moet worden, maar hoe zorgt u ervoor dat u al die werkzaamheden kunt betalen? Om grip te houden op de kosten dient u iedere vier jaar, naast de meerjarenplanning, ook de meerjarenbegroting aan te passen. Zo weet u wat de kosten van onderhoud zullen zijn en kunt u hier op tijd een budget voor reserveren. Hierdoor komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Wie kan u helpen met het opstellen van een meerjarenplanning en -begroting?

Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplanning en -begroting kan een hele opgave zijn. Daarom is het slim hier een specialist, zoals Keurhuis Nederland, voor in te schakelen. Dit bedrijf heeft als missie de allerbeste inspecties voor vastgoed te leveren, zodat opdrachtgevers precies weten wat de huidige bouwkundige staat van hun pand is en waar ze in de toekomst rekening mee moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan gevelreiniging en verven. Zo weet u als vastgoedeigenaar precies waar u aan toe bent. Wilt u een meerjarenonderhoudsplanning en -begroting laten opstellen door een expert? Dan weet u nu waar u moet zijn.

https://www.keurhuisnederland.nl/home-khnl