Twenteplus
Image default
Electronica en Computers

Schakel een specialist in voor uw zakelijke datavernietiging

Als bedrijf komt u onvermijdelijk in contact met data allerlei. Onbewust maakt u tevens gebruik van verschillende datadragers zoals een harde schijf, USB-sticks, externe harde schijven, enz. Wilt u uw activiteiten stopzetten? Bent u toe aan nieuwe IT-apparatuur en wilt u de oude apparatuur binnen uw organisatie vervangen? Of wilt u uw data of datadragers zoals USB-stiks of harde schijven laten vernietigen? Dan doet u er goed aan een specialist in te schakelen die op professionele wijze uw data vernietigt. Op die manier is een veilige en volledige datavernietiging gegarandeerd.

Waarom geen data zelf vernietigen?

Binnen een organisatie zijn veel IT-toepassingen en datadragende apparatuur in gebruik. Regelmatig wordt zulke apparatuur opnieuw ingezet of vervangen. Als bedrijf is het onwenselijk dat de (persoons)gegevens die op deze apparatuur zijn opgeslagen in verkeerde handen zouden terechtkomen. U dient bovendien ook de wet ‘meldplicht datalekken’ na te leven. Wanneer u zelf data wilt gaan verwijderen, loopt u de kans om dingen over het hoofd te zien. Data kan worden verwijderd maar zolang een datadrager fysiek nog intact is, kan er nog steeds data worden teruggehaald. Daarom is een fysieke vernietiging van de datadrager de meest veilige en vooral volledige manier om datalekken te voorkomen. U heeft er dus alle belang bij zeer zorgvuldig om te gaan met uw IT-apparatuur.

Datavernietiging op een veilige, milieuverantwoorde en gecertificeerde manier

Veilig alle data laten verwijderen

Datadragers kunnen onmogelijk volledig en veilig worden vernietigd als u niet beschikt over de juiste tools en professionele kennis. Een specialist in datavernietiging kan u hierbij helpen, u hoeft zich verder over niets zorgen te maken. De data worden snel en correct verwijderd. Hij/zij staat in voor de volledige procedure, inclusief de benodigde certificaten.

Milieuverantwoord

U komt als bedrijf of persoon ook in contact met de milieuwetgeving en kunt verantwoordelijk worden gesteld voor een correcte naleving hiervan. Om IT-afval op een milieuverantwoorde manier te verwijderen zal end-of-life apparatuur zoveel mogelijk worden hergebruikt. Nog goed functionerende onderdelen zullen weer dienst doen bij reparaties, resterende onderdelen zullen gedemonteerd worden. Deze laatste worden dan gescheiden en gerecycleerd.

Volledig gecertificeerd

Om dataverwijdering 100% wettelijke uit te voeren zijn de ISO 9001 en 14001 certificaten in het leven geroepen. Tevens zijn er verschillende andere vergunningen en certificaten voorhanden, ook voor de verwerking van het IT-afval. Wanneer u uw datavernietiging correct laat uitvoeren ontvangt u ook de nodige certificaten zodat u 100% zeker bent van een veilige en volledig compliant datavernietiging. U ontvangt ook een gedetailleerd eindrapport zodat u een overzicht heeft van welke data vernietigd zijn. Dit rapport kan tevens worden gebruikt bij audits en compliancy controles. Zo kan u ten alle tijde aantonen dat alle data op de correcte manier zijn verwijderd, tevens om data lekken te vermijden.

Welke datadragers kunt u laten vernietigen?

  • Hard disk (HD) of harde schijf
  • Solid State Drive (SSD)
  • Tapes
  • USB-sticks
  • Externe harde schijven Ontdek wat een specialist in datavernietiging voor uw bedrijf en datadragers kan betekenen: 100% veilig, milieuverantwoord en gecertificeerd verwijderen van data van al uw datadragers.