Twenteplus
Image default
Onderwijs

Circusdag op school

Circusdag op school

Op de basisschool zijn kinderen doorgaans heel druk bezig met het leren van taal, rekenen en
geschiedenis. Na al dat zitten in de schoolbanken zijn de fysieke activiteiten tijdens de pauze een fijne afwisseling. Maar wat als je een hele dag hebt dat je fysiek bezig kan zijn en ook nog eens heel veel kunt leren?! Een circusdag is dan een fantastische uitkomst.

Wat is er te doen op een circusdag?

Op een circusdag is het de bedoeling dat de basisschoolkinderen samen een heuse circusvoorstelling maken. Dat doen ze door verschillende circusworkshops basisschool te volgen om zo de technieken onder de knie te krijgen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan jongleren, koorddansen en fietsen op een wiel! Ze studeren circusacts in en hebben aan het eind van de dag een circusvoorstelling die ze voor elkaar opvoeren.

Wat leren de basisschoolkinderen?

De kinderen leren spelenderwijs hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Ze maken kennis met circusmaterialen en de kunstdiscipline circus. Ze worden uitgedaagd en leren hun grenzen te kunnen verleggen. Het deelnemen aan deze circusacts vergt veel doorzettingsvermogen en geeft uiteindelijk een succeservaring. De opvoering van de circusvoorstelling zorgt ervoor dat de basisschoolleerlingen zichzelf en hun acts leren presenteren.

Hoe komt een circusdag tot stand?

Een circusdag kan georganiseerd worden door eerst een leuke dag uit te zoeken in het schooljaar. De workshopdocenten plannen de dag in en komen met al hun circusmaterialen en een grote glimlach aan. Dan zetten zij alles klaar en kunnen de kinderen komen. De workshopdocenten nemen het stokje voor een dag over van de reguliere leraren. Zij kunnen meekijken en genieten van de dag en als ze willen wellicht zelfs wat jongleerballetjes de lucht in gooien. Het resultaat is een enorme succeservaring van een geslaagde voorstelling, en een dagje heerlijk samen gespeeld en geleerd te hebben met alle leerlingen op school.

https://grotebroer.com