Twenteplus
Image default
Onderwijs

Kunstworkshops die aansluiten bij de leefwereld van jongeren

Het nieuwste van het nieuwste

Wij weten altijd wat er speelt binnen kunst, cultuur en onderwijs. Waarom? Omdat wij dat gewoon ontzettend leuk vinden! Omdat dat nou precies ons ding is. Én omdat wij de allerleukste workshops neer willen zetten voor jongeren in het voortgezet onderwijs. Punt. Daarom zorgen wij ervoor dat wij nooit het risico lopen om iets te missen waar wij met een workshop voor school bij aan kunnen sluiten. En dat maakt dat wij altijd het nieuwste aanbod hebben in alle 7 kunstdisciplines: theater, muziek, digitale media, beeldend, literatuur, circus en dans.

Altijd in beweging

Er zijn natuurlijk kunstzinnige activiteiten die tijdloos zijn. Denk aan klassieke dans: dat vonden we vroeger prachtig en veel mensen vinden dat nog steeds. En net zo goed als dat we vroeger op trommels sloegen voor opzwepende ritmes waarbij je niet stil kunt blijven zitten, doen we dat in de huidige tijd ook nog. Maar de focus verschuift continu en er komen steeds weer kunstvormen bij. Zo hadden we een tijdje terug nog niet kunnen bedenken dat we nu workshops vloggen zouden aanbieden. Of workshops spoken word, podcast maken en augmented reality.

Ook de leefwereld verandert

En niet alleen de kunstvormen zelf zijn in beweging: de leefwereld van jongeren is dat ook! Omdat kunst en cultuur reflecteren op mensen en hoe zij zich tot elkaar en tot de wereld verhouden, is het dus ook belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Alleen zo kun je kunst maken op een manier die voor jongeren relevant voelt. En misschien zelfs wel urgent…

Tijdens een cultuurdag komt echt álles aan bod

De uitdaging om die relevantie voelbaar te maken in onze workshops, gaan wij elke keer weer met veel plezier en prachtige resultaten aan. Het beste komt dit tot zijn recht in een cultuurdag speciaal voor de middelbare school. Tijdens zo’n dag vol workshops die uit alle disciplines komen én disciplines overstijgen, kunnen jongeren zelf kiezen waar zij enthousiast van worden en daarmee aan de slag gaan. Voor een kunstervaring die én gevarieerd én helemaal eigen is. En dat voelt elke keer weer als een groot feest.

https://www.kleinkunstig.nl