Twenteplus
Image default
Onderwijs

Zo vul je een bijzondere dag bijzonder in

Iets te vieren met de hele school?

Eens in de zoveel tijd heb je als school iets te vieren. Bijvoorbeeld het begin of het einde van het schooljaar of een directeur die al twintig jaar prachtig werk doet voor de school. Of misschien is de school zélf wel jarig, of zijn jullie net verhuisd naar een nieuw schoolgebouw. Natuurlijk wil je daar als school feestelijk bij stilstaan! Maar hoe verzorg je een feestelijke dag voor een school vol kinderen? Nou, bijvoorbeeld met een kunstzinnig dagproject.

Een dag vol activiteiten

Natuurlijk is het leuk om een bijzondere gelegenheid te vieren met een stukje taart en een vrolijk drankje. Maar daarna moet je wel echt iets gaan dóen om dat feestelijke gevoel vast te houden. Kunstzinnige activiteiten lenen zich daar uitstekend voor. Denk aan actieve workshops, waarbij iedereen de handen uit de mouwen steekt, de voeten uit de broekspijpen en je steeds sámen naar iets moois, leuks of grappigs toewerkt.

Alles in huis

Bij het organiseren van een dag vol workshops op de basisschool, komt best wat kijken. Je moet genoeg activiteiten bedenken om alle leerlingen een dag lang bezig te houden en ook de professionaliteit in huis hebben om dat goed te begeleiden. De meeste scholen hebben dat niet. Want met een hele school een dansvoorstelling, toneelstuk of kunstwerk in elkaar zetten? Daarvoor moet je heel wat in huis hebben!

Een volledig verzorgd dagproject

Daarom bieden wij verschillende dagprojecten, speciaal voor basisscholen die een onvergetelijke dag neer willen zetten voor hun leerlingen. De dag bestaat uit workshops die nauw met elkaar samenhangen en waarmee de leerlingen toewerken naar een spetterende afsluiting. Natuurlijk houden we rekening met de verschillende behoeften van onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Het is jouw feestje!

Wij begrijpen heel goed dat de manier waarop een school feestjes viert, per school verschilt. Voor de één zal dat zijn met dans, voor de volgende met muziek en voor weer een ander met theater. Wij kunnen er allemaal mee uit de voeten! En voor de scholen die minder hechten aan een eindvoorstelling en het juist feestelijk vinden om van alle kunstdisciplines een beetje mee te krijgen, hebben we een cultuurproeverij. Want vergeet niet: het is jouw feestje!

https://www.grotebroer.nl