Twenteplus
Image default
Mode en Kleding

Welke laarzen zijn voor jou geschikt?

Bij het kiezen van de beste laarzen voor jou is het belangrijk rekening te houden met je lichaamstype, hoe je ze wilt dragen, en waar je ze voor nodig hebt. Zo moet je waarschijnlijk geen enkellaars met hoge hak kiezen voor dagelijkse winterkleding of bikerlaarzen als je laarzen zoekt om rond kantoor te dragen.

Hoe kies je de juiste laarzen voor je lichaamstype
Je zou kunnen denken dat laarzen een van die kledingstukken zijn die iedereen passen – ongeacht je lengte, gewicht of lichaamsvorm. Dit is bijna waar, maar bepaalde soorten laarzen passen inderdaad meer bij sommige lichaamsvormen dan bij andere. Hoe je ze draagt is ook belangrijk.

Laarzen voor petite vrouwen
Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat laarzen met hakken je het beste staan, omdat ze hoogte toevoegen en het been verlengen. Bedenk echter dat als je een paar winterlaarzen zoekt, lage hakken veel praktischer zijn.

Petite vrouwen moeten voorzichtig zijn met enkellaarsjes (vooral als ze plat zijn). Hoewel je ze kunt dragen, kunnen laarzen die op het verkeerde deel van je enkel stoppen je benen afsnijden, waardoor ze er bobbelig uitzien. Kies laarzen die je enkel omhelzen en ofwel midden op de enkel stoppen, ofwel een centimeter of zo erboven. Kies als alternatief een laars met een uitsparing aan de voorkant (hierdoor lijken je benen langer).

Kniehoge laarzen zijn een andere stijl die veel petite vrouwen vermijden, maar niet moeten doen. Kies zoals altijd laarzen met een hak en combineer ze met een korte jurk, rok of korte broek (je kleding mag nooit over de bovenkant van de laarzen vallen).

In alle gevallen moeten petite vrouwen kuitlange of slungelige laarzen vermijden, net als laarzen met riempjes of een vierkante teen.

Laarzen voor lange vrouwen
Als je lang en slank bent heb je zowat de jackpot gewonnen als het op laarzen aankomt – alles moet je goed staan. Probeer eens een paar over-de-knie laarzen – ze zijn niet de gemakkelijkste stijl om te dragen, tenzij je gezegend bent met lange, slanke benen.

Ben je op zoek naar mooie laarzen van hoge kwaliteit? Kijk dan zeker eens naar het merk Lazamani, betaalbaar en van het beste materiaal gemaakt!