Twenteplus
Image default
Mode en Kleding

Eindelijk volwassen, wat verandert er allemaal? Wanneer je nog geen achttien bent verlang je naar he

Eindelijk volwassen, wat verandert er allemaal?

Wanneer je nog geen achttien bent verlang je naar het moment dat je eindelijk volwassen wordt. Toch is het verstandig om even goed rekening te houden met het feit dat je vanaf nu niet meer zorgeloos door het leven kunt gaan.

Wanneer je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt gaan er een hoop dingen veranderen. Het is dus verstandig om voordat je jarig bent even goed na te denken over wat je allemaal moet gaan regelen. In dit artikel geven we je een paar handige tips.

Wat moet je regelen als je 18 wordt?

Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is, dient een eigen ziektekostenverzekering af te sluiten. Tot nu toe kon je op de polis van je ouders staan. Op de dag dat je 18 wordt is dit niet meer het geval. Je moet vanaf nu een eigen ziektekostenverzekering hebben.

Dit houdt in dat je er zelf voor moet zorgen dat de premie voor deze ziektekostenverzekering wordt betaald. In veel gevallen is het mogelijk om via de Belastingdienst zorgtoeslag aan te vragen. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet.

Wanneer je nog een studie volgt op de dag dat je 18 jaar wordt is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een tegemoetkoming studiekosten voor scholieren. Als je op het MBO, HBO of op de universiteit zit kun je studiefinanciering aanvragen.

Mocht je nog geen DigiD hebben, dan is het de hoogste tijd om dit nu aan te gaan vragen. De kans is groot dat je DigiD vanaf nu heel vaak gaat gebruiken. DigiD heb je onder andere nodig wanneer je belastingaangifte doet.

Met 18 jaar wil je natuurlijk een eigen betaalrekening. Mocht je die nog niet hebben, dan kan je deze vanaf de dag dat je 18 wordt zelf aanvragen. Heb je al een baantje, vergeet dan niet om aangifte te doen bij de Belastingdienst. De kans is groot dat je geld terugkrijgt.

Eindelijk volwassen!

Nu je eindelijk volwassen bent, is het tijd voor leuke dingen. Verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een myomy paper bag. Daar ga je lang plezier van hebben! Sport je vaak, kies dan voor een leuke kleine sporttas.

Wanneer je 18 bent mag je net zo vaak gaan feesten als je zelf wilt. Neem je calvin klein handtas mee en ga lekker door tot in de ochtend. Volwassen zijn betekent niet altijd dat je voortdurend serieus moet zijn!