Twenteplus
Image default
Woningen

Stijlvol beloopbaar glas

Beloopbaar glas wordt steeds populairder als een manier om een ​​ruimtelijk effect te creëren. Het uiterlijk van beloopbaar glas is behoorlijk weelderig. Beloopbaar glas is opgebouwd uit glasplaten en folie. Daardoor is het aanzienlijk duurzamer dan gewoon glas. Afhankelijk van de toepassing en het gebruik is beloopbaar glas samengesteld uit verschillende geharde en ongeharde glas- en folielagen. Met beloopbaar glas creëer je een unieke sfeer in huis of in een ruimte. Het gewicht van beloopbaar glas is aanzienlijk. Beloopbaar glas in een constructie draagt ​​een aanzienlijk gewicht dat op de constructie rust. Hier moet tijdens het ontwerpproces rekening mee worden gehouden. Je moet er ook aan denken hoeveel extra gewicht het glas waarop kan worden gelopen kan dragen. Helder en mat glas zijn beiden een optie. Het is mogelijk dat de toplaag lichte krasjes krijgt als er veel op het glas wordt gelopen.

Glazen structurele vloer

De glazen vloerpanelen zijn volledig geharde gelaagde structurele glaspanelen met een geharde bovenlaag voor sterkte en een of meer warmteversterkte onderlagen, allemaal verlijmd met een heldere tussenlaag. De dikte van de glazen vloer is afhankelijk van de specifieke toepassing. Glazen vloeren kunnen van 2-laags of 3-laags gelaagd glas gemaakt zijn, afhankelijk van het ontwerp. De glaspanelen worden ondersteund door steunbalken bij het leggen van beloopbaar glas in grotere oppervlakken. Glazen vloeren kunnen op verschillende manieren aan elke ruimte worden toegevoegd. Je kunt ook andere ontwerpen of stempels toevoegen aan de glazen tussenlagen om je glazen vloer echt onderscheidend te maken. Je kunt de vorm van het glas variëren, evenals de kleuren en versieringen in de tussenlagen. Er zijn geen grenzen aan de opties van het uiterlijk van glazen vloerpanelen als het gaat om design en stijl.

Een glazen vloer kiezen

Net als bij een glazen deur zijn niet alle dikke stukken glas geschikt om te gebruiken als glazen vloerpanelen. Het type glas is uiteraard belangrijk, maar voordat je een glassoort kiest, bedenk dan of je wilt dat de vloer een transparant zicht geeft of het zicht beperkt. Veel mensen geven er de voorkeur aan om een glazen vloer doorzichtig te maken om een ​​kunstcollectie of een intrigerende ruimte erboven of eronder te etaleren. Het doel van veel projecten is om passief licht naar een lager niveau te brengen met behoud van de privacy van individuen die op het niveau erboven wandelen. Glazen vloeren met een gezandstraalde topafwerking of een met zuur geëtste bodem bereiken dit doel.