Twenteplus
Image default
Woning en Tuin

Interieurtrends – schilderwerken 2022

Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe interieurtrends wat betreft schilderwerken. De mogelijkheden voor het schilderwerk in je huis zijn eindeloos wat betreft kleur en de manier waarop je schildert. Lees in dit artikel alle schildertrends van 2022!

Kleurentrends

Van donkere kleuren tot goud, van natuurtinten tot naturel kleuren: ze komend dit jaar allemaal terug! Stay naturel: eindeloos populair en tijdloos: naturel tinten. Ze creëren rust en ruimte en zijn makkelijk te combineren met meubels en woonaccessoires. Back to nature: breng de natuur in huis en creëer een oase van rust en ruimte. Met meubels en woonaccessoires heb je nog steeds veel mogelijkheden: zolang de kleurtint neutraal blijft past het altijd. Pretty pastels: ook populair: pastel. Deze tinten zijn makkelijk te combineren met meubels, woonaccessoires en vloeren. Door de lichte kleuren brengen ze rust, warmte en brengen ze het licht in je woning. A lot of dark color: dé schildertrend in 2022: donkere kleuren. Donkere kleuren hebben een warme uitstraling met een retro knipoog. A touch of gold: kies voor een echte eyecatcher met goud en geel tinten. Combineer deze met donkere vloeren, meubels en woonaccessoires voor een chic effect.

Schildertrends

Je kent hem vast wel: de accentmuur. Maar ken je de kleurenblokken en het doortrekken van kleur naar de kozijnen en deuren ook? Accentmuur: wie kent hem niet? Verf de muren in huis in een naturel tint en kies een opvallende kleur. Kies een centrale muur in je woning voor een opvallend, maar niet te druk effect. Kleur op kleur: kies je van dezelfde kleur twee tinten: bijvoorbeeld licht en donker. Verf beide kleuren op dezelfde accentmuur. Dit zijn eigenlijk 2 schildertrends in 1: je kunt namelijk ook kiezen voor twee contrasterende kleuren. Kleurvlakken: Kies niet één, maar twee of meer accentmuren. Verf deze allemaal in dezelfde of verschillende kleuren. Zo maak je verschillende kleurvlakken in je huis. Doortrekken naar kozijnen en deuren: creëer één strak geheel op de gehele wand: verf de kleur van de muur ook op de kozijnen of deuren. Dit heeft een mooi, opvallend effect. Creëer met deze trend meer rust wanneer je kiest voor donkere kleuren. Combineer met opvallend behang: kies een leuk behangetje met opvallende print en verf de muur ernaast in een kleur. Zo creëer je een speels effect zonder dat het te druk of heftig wordt. Een schilder kan dit allemaal netjes voor je verzorgen. Vind een schilder in Enschede via deze link.

Gerelateerde artikelen

Goedkoop isolatiemateriaal van hoge kwaliteit

Een sierwerk is de perfecte toevoeging voor uw balkon of tuin

Waarom kiest u voor een zitmaaier