Twenteplus
Image default
Bedrijven

5 tips voor een gezonder 2022

Met dat een nieuw jaar is aangebroken, hebben mensen hun lijstje met goede voornemens ook klaarstaan. Of het ook lukt om die beloftes aan jezelf bij te houden, is weer een andere vraag. Toch zijn hier een aantal tips die kunnen helpen om een gezonder leven te realiseren in 2022, inclusief de beste opties voor elk budget! Eén van de beste manieren om gezonder te leven is minder de auto te pakken. Een goed alternatief is vaker met de e-bike naar je werk gaan. Test je e bike en ga direct de eerste dag in het nieuwe jaar op de fiets naar je werk!

Als je wilt zoeken naar een nieuwe hobby, is misschien fietsen wel iets waar je niet eerder aan hebt gedacht. Fietsen is niet alleen gezond, het is ook leuk! Door tijd in de natuur door te brengen en frisse lucht in te ademen, krijgt je brein meer zuurstof en ben je vaak ook meer uitgerust en actief op andere dagen.

Hoewel sommigen liever een standaard fiets hebben, of een sportieve mountainbike voor ritten vol met adrenaline, hebben anderen liever altijd wind mee. Daarvoor kan je het beste een elektrische fiets aanschaffen: elektrisch fietsen is namelijk veel makkelijker dan gewoon fietsen, en kost minder energie wanneer je dus wind tegen hebt. Ook heb je veel verschillende e-bikes: een elektrische mamafiets is dus ideaal voor jonge moeders met kinderen!

De beste fietsen online

Er worden online veel verschillende fietsen aangeboden bij verschillende leveranciers. Soms zijn het er zoveel, dat je niet weet waar je moet kijken. Dan is het handig om te kijken naar reviews van anderen en de reviews op Trustpilot.com. Trustpilot is een website waar mensen hun reviews kunnen achterlaten zonder dat deze gefilterd worden door de website van de leverancier. Product reviews van Amslod zijn op Trustpilot.com één van de hoogste in de fietswereld, dus bij Amslod zit je in ieder geval goed als je een fiets aan wil schaffen die past bij jouw wensen. Bekijk een Amslod review om je te laten overtuigen.

Andere budgetvriendelijke opties

Als fietsen toch niet zo jouw ding is, zijn er genoeg andere mogelijkheden waar je naar kan kijken als je 2022 jouw jaar wilt maken. Zo kan je denken aan andere vormen van bewegen en toch buiten zijn: van hardlopen en crossfit naar het uitlaten van je hond, alle kleine beetjes helpen. Zelfs al maak je een wandeling naar de supermarkt, zelfs dan ben je actief en bezig in de buitenlucht, en bedankt je lichaam je al.

Ook kan je kijken naar recepten en het veranderen van eetpatronen. Wanneer je bijvoorbeeld je cola wisselt met een gezonde smoothie (of zelfs water!) kan je heel veel besparen op calorieën waar je misschien net vanaf wilde. Toch is het ontzettend belangrijk om te luisteren naar je lichaam wanneer je veranderingen tegemoet gaat in je leven. Gezond zijn is leuk en fijn voor je lichaam, maar je moet er wel lol in hebben!