Twenteplus
Image default
Gezondheid

Wat zijn Heets?

In de tabaksindustrie zijn er veel veranderingen gaande. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevaren van roken en de inname van gevaarlijke stoffen die roken met zich meeneemt. Er zijn al veel alternatieven op de markt om mensen te blijven voorzien in de behoefte van nicotine. Denk bijvoorbeeld aan de e-sigaret, verdampers of het gebruik van Heets. Maar wat zijn Heets nu eigenlijk? En welke gezondheidsvoordelen hebben Heets ten opzichte van klassiek roken? Een ding is in ieder geval zeker; het gebruik van Heets is ongekend populair en doordat ze verkrijgbaar zijn in enorm veel smaken is er altijd een stick te vinden die past bij jouw persoonlijke smaak en behoefte.

Hoe gebruik je Heets? 

Hoewel Heets steeds populairder worden zijn ze nog niet bij het grote publiek bekend. Heets zijn echter papieren rolletjes gevuld met aangestampte tabak waaraan een smaak of aroma is toegevoegd voor een optimale beleving. De heet wordt in een apparaatje gestopt en deze wordt verwarmd. De verwarmde tabak kan je vervolgens inhaleren. Dit inhaleren is een gezonder alternatief dan roken omdat er geen verbranding zal plaatsvinden. De schadelijke stoffen die normaliter met verbranding vrijkomen, zoals teer, komen namelijk niet vrij bij verhitting van tabak. De Heets zijn verkrijgbaar in heel veel smaken dus voor iedere smaak is wel de perfecte tabakstick verkrijgbaar. Het gebruik van de Heets is ook heel eenvoudig. Je plaatst de stick in je apparaat en je wacht tot het LED-lampje brandt. Vervolgens kan het genieten beginnen. Je krijgt dus wel de nicotine binnen, maar niet de schadelijke stoffen die het klassieke roken met zich meebrengt.

De voordelen van het gebruik van Heets ten opzichte van een e-sigaret: Het klinkt natuurlijk een beetje gek; gezonder roken, maar eigenlijk is dat met het gebruik van de Heets wel zo. De Heets zijn in tegenstelling tot het gebruik van een e-sigaret een stuk gezonder. Dit heeft te maken met de mate aan verbranding van de tabak. Bij het gebruik van een e-sigaret vindt er namelijk volledige verbranding van de tabak plaats, terwijl bij het gebruik van een Heets sticks alleen gebruik wordt gemaakt van warmte. De nicotine komt dus wel vrij, maar omdat er geen sprake is van verbranding komen de schadelijke stoffen, zoals teer, niet vrij. Een stuk gezonder dus en ook nog eens eenvoudig af te wisselen wanneer je gebruik maakt van verschillende smaken.

Ben je dus op zoek maar een gezonder alternatief voor klassiek roken of het gebruik van een e-sigaret? Kijk dan zeker eens naar het gebruik van Heets sticks! De stocks zijn een soort kleine sigaretten waarin tabak zit met kruiden of andere smaakstoffen. Doordat de sticks worden verwarmd komen er geen schadelijke stoffen vrij waar je normaliter wel mee in aanraking komt als je gebruik maakt van normale sigaretten of e-sigaretten. De sticks zijn verkrijgbaar in enorm veel smaken waardoor voor iedere smaak een perfecte stick te vinden is. Ze passen eenvoudig in de heet-apparaten en je kan ze vrijwel direct gebruiken. Ideaal dus, en ook nog eens beter voor je gezondheid dan wanneer je kiest voor normale sigaretten.