Twenteplus
Image default
Particuliere dienstverlening

Wanneer begeleid wonen niet nodig is: ambulante ondersteuning voor volwassenen

Sommige mensen hebben ondersteuning nodig. Geldt dit ook voor u? U heeft nergens zin in, en trekt zich terug, waardoor u steeds eenzamer wordt. U vindt het lastig om (opnieuw) contact te maken met mensen en vindt het ook lastig om dagelijkse taken als de administratie vol te houden. In al deze gevallen is het fijn om een steuntje in de rug te hebben. Begeleid wonen is voor deze volwassenen vaak niet nodig, maar men heeft in de thuissituatie ondersteuning nodig. Zo’n steuntje in de rug biedt Leviaan, zodat u weer rust en structuur in uw leven kunt brengen. In deze gevallen biedt Leviaan u graag ambulante ondersteuning. U kunt dan gewoon zelfstandig blijven wonen. Volgens afspraak komt er dan een persoonlijke ambulant begeleider van Leviaan bij u langs, om u te helpen bij alle hulpvragen waar u tegenaan loopt. Zo kunt u weer op een prettige manier verder leven.

Professionele en praktische aanpak

Bij Leviaan hanteert men een professionele en praktische aanpak. Deze “krachtenaanpak” is afgeleid uit het idee dat u uw eigen leven het beste kent. Daarom levert Leviaan altijd maatwerk. Samen met uw ambulant begeleider bepaalt u de doelen waaraan gewerkt wordt en de manier waarop u hieraan werkt. Ook wordt afgesproken welke rol uw ambulant begeleider hierin aanneemt. Uiteraard zal hij of zij u hierin adviseren. Zo weet u zeker dat uw problemen op een goede manier worden aangepakt, maar ook op een manier die bij u past. Want begeleid wonen voor volwassenen is niet altijd nodig.

Uw wensen en behoeften staan centraal

Het is belangrijk dat u tevreden bent met de begeleiding die u vanuit Leviaan krijgt. Daarom wordt u niet meteen in een situatie gebracht waarin u begeleid gaat wonen, want voor veel volwassenen is dit helemaal niet nodig. Er wordt allereerst geluisterd naar uw wensen en behoeften, waarna er samen met u een behandelingsplan wordt opgesteld, waar u in uw eigen thuissituatie aan kunt werken.

https://leviaan.nl/