Twenteplus
Image default
Internet

Nu ook eConsulten met Vcare Video connect!

Nu ook eConsult mogelijkheid met Vcare connect

De vraag naar zorg is onderhevig aan een grote verandering in Nederland. Op moment van spreken is er een grote pandemie gaande door het Covid-19 virus, ook wel het Coronavirus genoemd. Het virus heeft een grote impact gehad om de gezondheidsstaat en met name de Intensive Care bij ziekenhuizen in Nederland. De druk is groot om tegelijkertijd mensen de juiste zorg te bieden die corona hebben gekregen, maar tegelijkertijd ook de juiste aandacht te bieden aan reguliere zorg. Helaas is gebleken dat de reguliere zorg enorm geleden heeft door corona. Door beperkte IC bedden en zorgpersoneel is er veel aandacht gegaan naar het behandelen van mensen met corona. Het virus heeft bloot gelegd hoe fragiel ons zorgstelsel is en hoe we om moeten gaan met de uitdagingen waar we mee te maken krijgen.

Vcare houdt zich op dagelijks basis bezig met dit soort vragen omdat onze dienstverlening gericht is het op slim en effectief digitalisering van zorg verlening. Waarom? Omdat wij al langer bewust zijn van de noodzaak om slimmer om te gaan met tijd en digitale oplossingen die de druk op de zorg verlichten. Daarom zijn we erg trots om aan te kondigen dat nu ook digitale eConsulten mogelijk zijn via de digitale zorgportaal van Vcare voor zowel klanten als niet-klanten van Vcare.

Wat zijn e-Consulten?

Iedereen die naar de huisarts gaat voor een consult ondergaat op dat moment een medische consult. Een gesprek, face-to-face, is nodig om voor de zorgverlener te bepalen welke medische hulp nodig nodig is voor de patiënt. Door corona is het moeilijker geworden om persoonlijke consulten in te plannen. Niet alleen door gebrek aan capaciteit vanuit de zorgverlener, maar ook vanwege het risico op verspreiding van het virus. De oplossing die we bij Vcare hebben bedacht is het digitaliseren van deze consulten door middel van een veilige beeldverbinding. Dit noemen we een e-consult!

E-consulten zijn dus de perfecte manier om een medisch consult te geven via het internet tussen bijvoorbeeld huisarts en patiënt.

De e-consult mag gegeven worden aan alle bestaande patiënten en een voorwaarde voor de verdere vergoeding van deze consulten, is dat het 1e consult altijd een persoonlijke consult is. De zorgverlener moet namelijk de mogelijkheid krijgen om de patiënt zelf te zien om professioneel te beoordelen wat het vervolgtraject moet zijn.

Wat kunt u met e consulten opvangen?

eConsulten geven een uitweg en oplossing in heel veel situaties. U kunt dit gebruiken voor vragen over:

  • Uitslagen behandelen n.a.v. bloedonderzoek, röntgenfoto’s, etc.
  • Controle momenten bij chronische ziekten
  • Voorschriften uitschrijven
  • Advies gesprekken geven (leefstijl, dieet, informatief)
  • Analyseren van oppervlakkige wondjes

Er zijn echter ook situaties waarbij een digitaal consult niet toereikend is. Denk hierbij aan psychische en/of emotionele klachten of lichamelijke klachten. In deze situaties is het goed om te weten dat ons zorgportaal ook integratie biedt met bestaande huisartsinformatiesystemen van Chipsoft, Topicus en Pharmapartners die het werken, vastleggen en communiceren een stuk makkelijker maken.

Hoe werkt e Consult via Vcare Video connect?

We hebben het super eenvoudig gemaakt om een beeldverbinding op te zetten tussen zorg professional en patiënt. Vanuit ons cloud communicatieplatform kunt eenvoudig patiënten een link sturen via e-mail of via een sms. De link zet een beeldverbinding op met de patiënt zonder tussenkomst van een software, het gaat dus volledig in de cloud veilig en gemakkelijk. Belangrijk om te weten is dat de zorgverlener altijd in telefonisch verbinding staat en dat de beeldverbinding een parallel verbinding opzet, waardoor er altijd een communicatielijn aanwezig is bij eventuele internet storing of wegvallen van de wifi.

Tot slot is Video connect is speciaal voor de zorg ontwikkeld als een tool om zorg op afstand op hoge kwaliteit en veilige manier te bieden. Er is geen download of installatie nodig en alle data gaat over een speciaal veilige internet lijn waardoor de privacy gegevens veilig en afgeschermd blijven voor derden. Vcare voldoet ook aan de strenge wet- en regelgeving ten aanzien van communicatie in de zorg met het ISO 27001 en NEN 7510 certificering.

https://www.vcareconnect.nl/