Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

Hoe kun je raamfolie het beste onderhouden?

Met de juiste raamfolie kun je genieten van alle voordelen van natuurlijk licht zonder je zorgen te hoeven maken over schittering of vervagende meubels. Of je nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar extra privacy en energiezuinigheid, of een bedrijfseigenaar die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, raamfolie is een uitstekende keuze. Maar zoals alles in je huis of kantoor vereist het regelmatig onderhoud om het in topconditie te houden. Lees verder voor tips over hoe je raamfolie schoonhoudt en hoe vaak het vervangen moet worden. 

Raamfolie schoonmaken 

Raamfolie moet regelmatig worden schoongemaakt met milde zeep en water of een speciaal niet schurend schoonmaakmiddel voor raamfolie. Een zachte doek of trekker werkt het beste om de folie te reinigen zonder schade te veroorzaken. Gebruik nooit oplossingen op basis van ammoniak, want dat kan verkleuring veroorzaken en de klevende achterkant van de folie beschadigen. Je kunt ook overwegen om elke paar jaar een professionele schoonmaakdienst in te schakelen, vooral als je ramen meerdere verdiepingen hebben of moeilijk bereikbaar zijn. 

Raamfolie vervangen 

Hoe vaak je raamfolie moet vervangen hangt af van verschillende factoren, zoals de blootstelling aan de zon, de omgeving en het type folie. Over het algemeen gaan de meeste raamfolies voor binnen tot 10 jaar mee, terwijl raamfolies voor buiten tot 5 jaar kunnen meegaan voordat ze vervangen moeten worden. Voor een nauwkeurigere schatting van de levensduur van je huidige raamfolie kun je contact opnemen met een erkende dealer, die je meer specifiek advies kan geven op basis van jouw specifieke situatie.  

Al met al hoeft het schoonhouden van je ramen geen karwei te zijn als je een paar eenvoudige stappen volgt en het onderhoud op peil houdt. Met de juiste verzorging en regelmatige vervanging wanneer nodig, kun je genieten van alle voordelen van raamfolie en tegelijkertijd de levensduur zoveel mogelijk verlengen! Als je niet zeker weet welke stappen je moet nemen, aarzel dan niet om deskundige hulp te vragen bij een erkende dealer bij jou in de buurt.

https://www.plakfoliewebshop.nl/