De zoetste ideeën voor wat te maken met chocoladeWie houdt er niet van de zoete, fluweelzachte smaak van chocolade? Of het nu melk, halfzoet, puur of wit is, chocolade is een decadente traktatie die op talloze manieren gebruikt kan worden. Van klassieke desserts als brownies en koekjes tot meer bijzondere creaties als truffels en schors, er zijn eindeloze mogelijkheden om iets lekkers te maken met dit geliefde ingrediënt. Laten we creatief worden en een aantal van de heerlijke manieren verkennen waarop je Ruby chocolade van Baktotaal kunt gebruiken!
1. Chocoladetaart: Een klassiek dessert gemaakt met lagen vochtige chocoladetaart en romig glazuur dat je kunt afwerken met hagelslag of een bestrooiing van cacaopoeder. Serveer als verjaardagstaart of maak hem gewoon, omdat het erg lekker is!
2. Hot Cocoa: Er gaat niets boven het opwarmen op een koude winterdag met een gezellige kop warme chocolademelk boordevol rijke chocoladesmaak. Wees creatief met je mix-ins; denk aan marshmallows, slagroom, geplette snoeprepen, pindakaas chips…de mogelijkheden zijn eindeloos!
3. Chocoladeschors: Neem gesmolten chocolade en meng er je favoriete ingrediënten door, zoals gedroogd fruit, noten, pretzels, kokosschilfers, aardappelchips, enzovoort, spreid het uit op een met bakpapier beklede bakplaat, laat afkoelen tot het hard is en voila! Chocoladeschors is altijd heerlijk en gemakkelijk aan te passen voor elke gelegenheid.
4. Franse Macarons: Deze delicate amandelmeringue koekjes met een gladde ganache- of botercrèmevulling vormen een indrukwekkende traktatie die er net zo goed uitziet als ze smaakt! Bovendien zijn ze leuk om te maken als je je avontuurlijk voelt in de keuken.
5. Chocolate Chip Cookies: Nog zo’n klassiek koekje dat we allemaal kennen en liefhebben! Dit recept is zo eenvoudig en toch zo lekker. Maar als je je creatief voelt, kun je er wat onverwachte ingrediënten aan toevoegen. Zoals gehakte noten of snoeprepen, voor een nog lekkerdere traktatie.
6. Fudge Brownies: Er gaat niets boven de combinatie van smeuïge brownies gemengd met gesmolten chocoladeschilfers en afgewerkt met vlokkig zeezout, een echte spelbreker! Als je deze verrukkelijke lekkernijen eenmaal geprobeerd hebt, is er geen weg meer terug… je bent gewaarschuwd!
|
https://www.bouwhuis.com/ |