Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

De rijke en verrassende geschiedenis van thee

De rijke en verrassende geschiedenis van thee

Thee is een van de populairste dranken ter wereld en wordt dagelijks door miljoenen mensen gedronken. Maar waar komt deze geliefde drank vandaan?

Eeuwen terug

De geschiedenis van thee gaat eeuwen terug tot het oude China, waar het voor het eerst werd verbouwd en gebruikt voor medicinale doeleinden. Het drinken van verse thee verspreidde zich uiteindelijk naar andere delen van Azië, zoals Japan en India, en vervolgens naar Europa en de rest van de wereld. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten thee verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke smaak en gezondheidsvoordelen.

Thee als betaalmiddel

Thee werd vroeger gebruikt als een munteenheid in China en werd zelfs gebruikt als betaalmiddel voor belastingen. Nu denk je vast ‘huh, als betaalmiddel?’. Ja, dat klopt. De thee werd door de Chinezen tot een soort tegel geperst. Deze theetegels waren erg makkelijk om mee te nemen en te bewaren. Wanneer je te veel betaalde, dan brak je er gewoon een stuk af. Dit gold als het wisselgeld. Pas tijdens de Tang-dynastie werd theedrinken een populair tijdverdrijf onder de Chinese aristocratie. Er werden theeceremonies en -wedstrijden gehouden en er werden theetuinen aangelegd.

De groeiende populariteit van thee

Tijdens de Ming Dynastie werd het theedrinken meer verbreid onder het Chinese volk. In deze periode werden verschillende bereidingswijzen van thee ontwikkeld, zoals het laten trekken in heet water of het koken van de thee.

Thee kwam voor het eerst naar Europa in de 16e eeuw, toen Portugese missionarissen het meebrachten van hun reizen naar China. Het werd al snel populair in andere landen zoals Engeland en Nederland. In de 17e eeuw werd thee in Noord-Amerika ingevoerd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Of u nu geniet van een kopje groene thee, zwarte thee of kruidenthee, u kunt er zeker van zijn dat u geniet van een heerlijke drank met een rijke geschiedenis. Dus als u de volgende keer een slokje neemt, geniet dan extra hard van uw drankje.

 

https://www.fleurdecafe.nl/