Twenteplus
Image default
Aanbiedingen

De perfecte reismand voor je kat

Katteneigenaars weten hoe moeilijk het kan zijn om zowat overal naartoe te reizen met hun katachtige vriend. Een nerveus dier in een reismandje wurmen kan vaak een nachtmerrie zijn. Je moet je niet alleen zorgen maken dat je huisdier gestrest raakt, maar je wilt ook dat hij zo veilig mogelijk is – terwijl je ook de vliegtuigregels volgt, als je vliegt.

Er zijn talloze draagzak ontwerpen op de markt, maar als het erop aankomt, is de beste optie er een die knus, comfortabel en vredig aanvoelt voor jouw kat

Wat zoeken we?

Zachte en harde zijkanten: Reismand kat kunnen zachte zijkanten hebben, gemaakt van flexibele materialen zoals nylon, polyester of microvezel, of harde zijkanten, met een harde, duurzame buitenkant. Harde dragers zijn steviger en gemakkelijker schoon te maken, dus ze kunnen beter geschikt zijn als jouw kat agressief wordt, last heeft van reisziekte, of ongelukjes krijgt als hij nerveus is. Echter, omdat hard-sided dragers steviger en omvangrijker zijn, is het meestal het beste om te kiezen voor een zacht-sided drager als je van plan bent om jouw kat mee te nemen op een vlucht of road trip waar ze moeten worden opgeborgen in krappe ruimtes. Een zacht reismandje is lichter en makkelijker op te bergen dan een hard reismandje, maar kan gemakkelijker beschadigd worden door scherpe klauwen en tanden en biedt mogelijk niet zo veel bescherming als een hard reismandje. Of je uiteindelijk nu kiest voor een zachte of een harde drager, zoek er een met zowel een bovenlaad- als een voorlaad mogelijkheid. Het kan moeilijk zijn om ze er via de voorkant in te zetten als ze tegen je in proberen te rijden, maar ze via de bovenkant naar beneden laten vallen kan een gemakkelijkere optie zijn.

Stijl

Hoewel traditionele hand-, duffel-achtige dragers meestal uw beste kans zijn voor dierenartsbezoeken of situaties waarin jij jouw kat zo pijnloos mogelijk van punt A naar punt B moet vervoeren, is de drager markt de afgelopen jaren geëvolueerd met een aantal intrigerende nieuwe ontwerpen. Sommige dragers zijn nu voorzien van wieltjes, vergelijkbaar met rollende bagage, waarmee jij jouw kat kunt meetrekken in plaats van optakelen. Hoewel het een veel hobbeliger rit zal zijn zo dicht bij de grond, kan een drager met wielen nuttig zijn voor katteneigenaren met beperkte fysieke kracht of mobiliteitsproblemen. Katten rugzakken, vaak voorzien van een ruimtebesparend kijkgaatje met geventileerde openingen, stellen je in staat om uw kat op uw rug te dragen; ze bieden niet zoveel bewegingsruimte voor uw kat, dus ze worden niet aanbevolen voor het afleggen van lange afstanden, maar ze zijn perfect om jouw kat mee te nemen op kortere trips, vooral die waarbij jij jouw handen vrij moet houden. Tot slot, als jouw kat het leuk vindt om de bezienswaardigheden te zien en wat frisse lucht te krijgen, maar een beetje terughoudend is om de wereld alleen te verkennen, kan hij het leuk vinden om in een katten wagen geduwd te worden.

 

Grootte

Een slanke, kleine kat zal een andere maat reismand nodig hebben dan, ahem, een molliger exemplaar. De perfecte reismand moet ruim genoeg zijn voor uw kat om in te staan, zich om te draaien en te gaan liggen, maar niet zo groot dat ze erin kunnen schuiven, waardoor ze gestrest kunnen raken. Uw kat moet zich behaaglijk, veilig en op zijn gemak voelen in zijn reismandje. Niet alle merken bieden meerdere maten aan, maar de meeste geven de afmetingen en het maximale gewicht van het reismandje aan; weten wat de algemene grootte en het gewicht van uw kat is, is een goed uitgangspunt.