Twenteplus
Image default
Dienstverlening

Breng de kosten van jouw project in kaart met een LCC berekening

Ben je bezig met een bouwproject, maar weet je niet goed wat het kostenplaatje hiervan is? Dan is het aan te raden om een LCC berekening te maken. Deze zogenoemde Life Cycle Costing stelt je in staat om een overzicht te maken van de te verwachte kosten. Op basis hiervan kun je analyseren of het project haalbaar is en hierop kun je je beslissingen afstemmen. Het maken van een dergelijke berekening is in de bouw nauwelijks meer weg te denken. Door de steeds hogere duurzaamheidsambities, nieuwe aanbestedingsvormen en de wens om kosten te besparen kan het soms een uitdaging zijn om een project binnen het budget te houden. Door te bereken wat je ongeveer gaat besteden, word je meer bewust van de kosten en kun je ook bewustere keuzes maken.

Eenvoudig en snel een kostenbegroting maken

Bij Life Cycle Vision hebben ze een app ontwikkeld waarmee je eenvoudig en snel een LCC berekening kunt maken. Je hoeft alleen enkele variabelen in te vullen en vervolgens ontvang je een nauwkeurige kostenbegroting. Hierin staan alle kosten voor een bepaald project weergeven en kun je in een oogopslag zien hoeveel potentiële kosten je gaat maken. Je kunt een kostenbegroting maken voor bijvoorbeeld onderhoudskosten, energiekosten, aanschafkosten, elektronische kosten en werktuigbouwkundige kosten. Naast dat de app een overzichtelijke LCC berekening maakt, kun je de tool ook gebruiken voor bepaalde ontwerpoplossingen, het vergelijken van installatieconcepten en hulp bij integraal ontwerpen. Wanneer je niet meteen doorhebt hoe de app in zijn werk gaat, kun je bij Life Cycle Vision een cursus volgen. Hier krijg je handige tips en ga je oefenen met een praktijkcase. Op deze manier heb je de app zo onder de knie.

Informeer naar de mogelijkheden

Wil jij de kosten van jouw bouwproject ook overzichtelijk maken en met een goed gevoel aan de slag gaan? Gebruik dan de app van Life Cycle Vision om een LCC berekening te maken. Het is mogelijk om de tool eerst uit te proberen. Door een proefpakket aan te vragen, kun je de app een week lang gratis testen. Ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Life Cycle Vision en informeer naar de mogelijkheden.

https://www.lifecycle.vision/nl/